Bra höstöppning för ett förstärkt korplag

Till veckans två första höstmatcher lyckades ledarduon Rolle och Petter samla ihop många spelare. Fjorton respektive tretton lirare till veckans båda matcher – så gott om avbytare har vi inte haft tidigare.  Visserligen blev det förlust i måndagsmatchen med 0-2 mot Lokrume, men spelmässigt var det Kappelshamns match. I veckans andra match blev det i alla fall en rättvis seger – 2-1 mot Sorkz United – ett lag vi inte tagit poäng mot tidigare. Även nu var den grönsvarta ineffektiva, men det blev ändå en skön seger – årets första, men nog inte den sista.
I matchen mot Lokrume är det nästan lite väl många avbytare och Petter ha fullt sjå med att styra bytena så effektivt som möjligt. Två ribbskott, ett stolpskott och missade frilägen är det närmaste mål Kappelshamn kommer till i denna match. Istället lyckas Lokrume peta in ett par bollar lite slumpmässigt och KIK får inkassera en ny nollpoängare.
Ett revanschsuget grönsvart gäng bärgar ändå tre poäng i nästa match – mot ett tuffare motstånd. Ett rätt perfekt antal spelare – två på varje uteposition – bäddar för bra spel och motståndarna tvingas idka långtjong-fotboll. Trots det tar Sorkz United ledningen i första halvlek efter tolv minuter, men fem minuter efter det slår Alexander in kvitteringen på straff efter det att han själv fällts i målläge. Så träffar Magnus Boman rätt med sin kanon efter en att han stulit bollen på egen planhalva och kvitterar bara ett par minuter senare. Under den andra halvleken fortsätter Kappelshamn att spela bra och bör väl göra ett par mål till. Nu blir inte så, men vi håller tätt bakåt och vinner matchen.
Till höstomgången har KIK kryddat med en förstärkning som heter duga – Olle Lindstedt. Olle var för några år sedan en tongivande lirare i Hangvars div 4-lag, men la av med fotbollen när han flyttade till fastlandet. Nu är han tillbaka på ön och blev en riktigt bra vitamininjektion till vårt korplag.

Korpen herrar div 1 måndag 12 augusti Kappelshamns IK-Lokrume IF 0-2 (0-0)
Annelund 19.30 Domare Jan-Erik ”Mimma” Eriksson
MV Ronny Hägbom – Backar Magnus Boman, Ola Larsson ©, Jörgen Gräsman, Roland Pettersson – Mittfältare Mattias Rödén, Henrik Carlén, Oskar Pettersson, Johanna Stenström, Jakob Brodin – Anfallare Olle Lindstedt, Alexander Hedberg Daniel Nilsson, Jakob Hägbom
Målen 0-1 26; 0-2 35

Korpen herar div 1 torsdag 15 augusti Sorkz United-Kappelshamns IK 1-2 (1-2)
Annelund 17.30Domare Adrian
MV Ronny Hägbom – Backar Magnus Boman, Ola Larsson ©, Jörgen Gräsman, Roland Pettersson – Mittfältare, Henrik Carlén, Olle Lindstedt, Daniel Nilsson, Jakob Brodin – Anfallare Mattias Rödén  Alexander Hedberg Jakob Hägbom, Johanna Höök
Målen 1-0 12; Alexander (straff, Alexander) 1-1 17; Magnus 2-1 19