Femte raka segern!

B-laget fortsätter att imponera. I höstpremiären – på Skogsgläntan i Hangvar – tog laget sin femte seger i rad genom att vinna med 3-1 över Levide. Efter sommaruppehållet har div 6 gjort en omstart, där de tre främsta lagen i den norra respektive södra serien spelar om uppflyttning till div 5. HSK/KIK kom tvåa i norr och Levide vann söderserien, så det var bäddat för en toppmatch.
Levide tog ledningen redan efter fem minuter på ett riktigt skruvat kanonskott nära krysset från 25 meter, men Hangvar/Kappelshamn kom igen bra och kunde till slut stå som välförtjänt vinnare av matchen.Under den första halvleken dominerar hemmalaget men dom där riktigt giftiga målchanserna skapas inte. Sudergutarna är också hela tiden farliga i sina omställningar. Men drygt fem minuter före halvtidsvilan lyckas HSK/KIK skapa ett tryck framför levidemålet, där Sigge skapade ett utrymme för Daniel att kvittera.
Det visar sig inte oväntat vara ett psykologiskt viktigt mål och det dröjer inte mer än tio minuter in på andra halvlek innan Daniel serverar Sigge en bra passning som B-lagets skyttekung inte missar. En egendomligt dömd straff tre minuter senare påverkar inte hemmalirarna – Niclas i målet gör en drömräddning och uddamålsledningen känns rätt trygg. Men med en kvart kvar av matchen börjar tappar Hangvar/­Kap­pelshamn spelövertaget och Levide skapar tryck mot hemmaförsvaret. Bra målvaktsspel och kämpainsatser gör dock att vi reder ut stormen och som extra bonus får Kristian till en riktig drömträff från långsidelinjen tio meter framför hörnflaggan och punkterar matchen på övertid.
Målvakten Niclas och mittfältsmotorn Daniel är utan tvekan två spelare som höjer sig över mängden., men hela laget ska ha berömför en stark insats. En riktigt bra spelöppning på denna kvalserie

Kvalserie till div 5 tisdag 22 augusti Hangvar/Kappelshamn B-Levide IF B 3-1 (1-1)
Skogsgläntan kl 18.55 Publik 30 Domare Bengt Björnlund
MV Niclas Lindberg* – HB Sebastian Karlsson*, MB Tobias Bogren*, MB Marcus Tidblom*, VB Johan Carlén – HMF Kristian Björklund*, MMF Daniel Johansson* ©, MMF Niklas Grönlund *, VMF Peter Olofsson* – HF Pierre Liljegren*, VF Sigurd Johansson* – Avb Johan Engström*, Thage Söderdahl        
Målen 0-1 5; 1-1 Daniel (Sigurd) 39; 2-1 Sigurd (Daniel) 55; straffräddning Niclas 58; 3-1 Kristian (Daniel) 92  
Byten 35 JE in JC ut; 46 TS in SK ut; 59 JC in PO ut; 73 SK in JE ut