Målvaktsdramatik!

Förutsättningarna inför hemmamatchen mot Dalhem B var inte de bästa men å andra sidan är det numera mera regel än undantag. Med elva man på skadelistan samt ytterligare nio man upptagna med andra uppdrag, känns det som om man redan där har gett motståndarna chansen att smasha in en matchboll. Det underlättades sedan inte av att vår målvakt, Mattias Andersson, skadade tummen under uppvärmningen. En målvakt utan tummar är som en hockeyspelare utan klubba. Snabbt rådslag för att därmed utse en reservmålis. Martin Sander– som inkallats för tjänstgöring– blev utsedd till ny burväktare i egenskap av rutin från den posten som pojklagspelare för 25 år sedan. Men har man lärt sig cykla så …Efter 20 minuters spel har Martin fått två skott på sig och släppt in båda! Ridå kan man tycka. Men vad ska man göra som målvakt när det ena målet är en välplacerad frispark och det andra en frispelning? Sanningen är att Martin står för en hel del exemplariska ingripanden och spelar som om han inte gjort något annat. Med beröm godkänt således och farligt nära att bli utsedd som Matchens Lirare.
Den utmärkelsen lade istället Peter Olofsson beslag på efter en rad av ögongodis som sulfinter, förträffliga passningar och ett uppoffrande spel. Som grädde på moset får han dessutom göra ett briljant nickmål. Det hjälpte föga då målet kommer i slutminuterna vid ställningen 0-3.
Spelet i övrigt. Dalhem B är det bättre laget matchen igenom. De har bättre rörelse, fyller på hela tiden med mycket folk och har snabbare bollförflyttningar. Det gör att vårt manskap ofta hamnar i situationer där vi blir ”kort om folk”. Precis som om vi inte vore ”kort om folk” redan innan match…
Tyvärr innebär förlusten att vi nu är indragna i bottenstriden. Men med sex matcher kvar finns det fortfarande många poäng att spela om. Vi hoppas att vi kan spela lite mer efter lika villkor framledes – så att vi slipper bekymret med att jaga spelare över hela ön.

Div 5 torsdag 22 augusti Kappelshamns IK-Dalhems IF B 1-3 (0-2)
Snäckersvallen kl 18.30 Publik 35 Domare Thomas Feichtinger
MV Martin Sander – HB Tony Lindström, MB Mats Pettersson ©, MB Mattias Andersson, VB Eric Darolf – HMF Fredrik Bäck, MMF Johan Lindberg, MMF Thage Söderdahl, VMF Adam Weijmers – HF Peter Olofsson, VF David Söderberg – Avb Håkan Sandström, Thony Olsson, Pablo Valenzuela (ej spel)
Målen: 0-1 3, 0-2 20, 0-3 67, 1-3 Peter O (Håkan) 87
Byten: 46 HS in TS ut, 78 TO in AW ut
Matchens KIK-lirare Peter Olofsson