Sjätte raka och serieledning

 

Lovande debut för 16-årige Niko
Lovande debut för 16-årige Niko

 

Tisdagkvällens match mot Roma på Rävhagens Konstgräs blev inte den svåra match vi trodde mot det lag som kom två i våromgången i div 6 södra. Efter tre minuter lede ett starkt grönsvart norrlag med 2-0 och det hann bli 5-0 före pausen. Vid 7-1 med kvarten kvar skulle Hangvar/Kappelshamn med större skärpa – och ork – kunnat fixa tvåsiffrigt. Istället tillätts Roma snygga till siffrorna något på slutet, så HSK/KIK-segern stannade vid 7- 3 och det blev alltså den sjätte raka segern och nu leder vi serien med två poängs marginal.
Hangvar/Kappelshamn inleder första halvleken strålande, skapar chanser, vinner närkamper, är snabbast på bollen och har ett väl fungerande passningsspel. Helt följdriktigt står det också 5-0 till bortalaget när domaren blåser full halvtid. Under den andra halvleken sjunker spelkvalitén något, men det är fortfarande det för dagen grönklädda sockenlaget som har det mesta och det bästa av spelet. En utvisning på Tobias Bogren tio minuter in i halvleken bidrar till att det fina spelet kommer av sig.
Annars finns det som helhet mycket att glädjas åt. Försvarsspelet är bra utom under matchens sista fem minuter med ett speciellt plus till duktige, alerte Niclas Lindberg i målet. Mittfältet funkar bra med ett extra plus till tremålsskytten Andreas Weinebrandt. Även anfallsspelet är positivt – två mål av Göran Hansson och fyra målpass från Krille Björklund. Matchens stora utropstecken är Kappelshamns nyförvärv från Rosengård – 16-årige Niko Jabcynski – som är suveränt snabb, gör härliga dribblar och i år även utdelning som målskytt i sin debut. 

Div 6 – kvalserie till div 5 tisdag 27 augusti Roma IF B-Hangvar/Kappelshamn B 3-7 (0-5)
Rävhagens Konstgräs kl 18.55 Publik 40 Domare Jesper Romin
MV Niclas Lindberg* – HB Sebastian Karlsson*, MB Tobias Bogren*, MB Marcus Tidblom*©, VB Johan Carlén – HMF Kristian Björklund*, MMF Oscar Bogren*, MMF Håkan Sandström, VMF Andreas Weinebrandt* – HF Jovan Shareef, VF Göran Hansson* – Avb Niko Jabcynski, Albin Nordqvist, Niclas Högberg*
Målen 0-1 Göran (hörna, Kristian) 1; 0-2 Andreas (Göran) 3; 0-3 Göran (Kristian 25); 0-4 Andreas (Håkan) 34; 0-5 Niko (Johan) 40; 0-6 Kristian (straff, Albin); 1-6 71(straff); 1-7 Andreas (Kristian) 76; 2-7 85; 3-7 89
Byten 10 NJ in JS ut; 21 JS in NJ ut; 31 NJ in JS ut; 42 AN in JN ut; 46 NH in SK ut; 60 JS in AN ut; 72 SK in JC ut; 76 NJ in JS ut88 JC in AW ut
Utvisning 55 Tobias
*spelare med hangvarslicens