Tredje raka – storspel av Rille

 

Tredje raka

Tredje raka

 Sent omsider har vårt stolta A-lag börjat vinna sina matcher i femman. Lördagens hemmafajt mot Väskinde på Snäckersvallen gav tre nya poäng med 1-0 som slutresultat. Sammantaget var matchen rätt jämn – under första halvlek dominerade bortalaget, men efter halvtidspausen kom hemmalirarna igen och hade det mesta av spelet. Det var dock Vais som totalt skapade de flesta målchanserna och Rikard Holmström i KIK-målet gjorde en stormatch med fem riktigt giftiga frilägesräddningar. Det var lagets tredje seger på raken och vi avancerade något i tabellen.
Matchen startar som förväntat, där de unga, snabba bortalirarna försöker springa ifrån de våra. KIK stänger dock oftast deras löpvägar och de gånger de rinner igenom gör Rille suveräna räddningar. I mitten av halvleken jämnar spelet ut sig en kvart, men under de sista tio minuterna före pausen skapar det svartblå laget ett hårt tryck mot vårt svartgröna lag, dock utan av få till det i avsluten. 
Väskindes kraftödande spel med mycket spring straffar sig inte helt oväntat under andra halvlek och Kappelshamn får alltmer at säga till om och börjar skapa målchanser. Först är det Danne som är väldigt nära att lobba i ett fint inlägg och några minuter senare får Nicke en bra löpboll som han gör ett bra avslut på – men bollen går stolpe ut och Vais-målvakten hinner precis norpa returen. I matchminut 78 slår David en perfekt hörna mot bortre stolpen. Där kommer Danne, sätter pannan till och nickar in bollen i närmsta kryss – ett riktigt snyggt mål! Matchens sista minuter blir spelmässigt sönderryckt av åtskilliga frisparkar och på några av dem hänger en kvittering i luften. Men KIK reder ut stormen, trots att domare Björnlund för en gångs skull lägger till mer än fem minuters övertid. Varför – det kan man aldrig veta, men kanske för att det tar lång tid varje gång en varning noteras och frisparkar som flyttas ett par meter hit och dit.
Förutom nämnde Rille ska många spelare ha beröm för en bra insats och hela laget ska ha en eloge för smart spel. Ytterbacken Johan gör sin bästa match i år, Bäck sliter enormt på mittfältet, Nicke är upphov till många farligheter på sin högerkant och Danne kan det där med att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle.

Div 5 lördag 28 september Kappelshamns IK-Väskinde AIS 1-0 (0-0)
Snäckersvallen kl 11.00  Publik 25 Domare Bengt Björnlund
MV Rikard Holmström – HB Johan Carlén, MB Mats Pettersson ©, Mikael Öhman, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Eric Darolf, MMF Fredrik Bäck, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman, VF Mattias Andersson – Avb Håkan Sandström, Gildo Turato, Jesper Ryftenius
Mål 1-0 Daniel (David, hörna) 78
Byten 61 HS in NK ut; 78 GT in JC ut; 79 JR in MA ut
Matchens KIK-lirare Rikard Holmström