Blytung revansch!

Vårsäsongens 0-3-förlust mot Graip byttes nu till en blytung 3-0-seger i KIK:s favör! Kul att vi kan ta poäng även av topplagen i år. Matchbilden blev som den brukar mot Slitegänget – mycket kamp med ge och ta. De första 20 minuterna ägde Graip bollen i medvinden och vi hittade inte riktigt rätt i positionerna. Det såg ut som en del sega ben här och var också. Strålande insats med ett extra plus för den andra halvleken där vi kontrollerade tillställningen med hög arbetsmoral och taktisk kyla.
Även om Graip inledningsvis äger bollen skapar de ingenting i chansväg. Det kan vi tacka en stark försvarsuppställning för. Successivt arbetar vi oss in i matchen och efter knappa halvtimmen tar vi ledningen med vårt första skott på mål. David smeker fram en passning till Limpan som får någon sorts halvträff strax utanför straffområdet och där skottet smiter in lågt vid målvaktens högra stolpe trots en hel hög med försvarsben i vägen.
Herr Lindberg gör om bravaden en stund senare – men nu med ackuratess. Ett inlägg från höger nickas snett inåt och bakåt av Mattias till Limpan som får dunderträff på volley och bollen far som en projektil rätt in i ena hörnet. Årets mål!
I andra halvlek fortsätter att vi mala på och motståndarna tillåts inte äga bollen några längre stunder. Därtill fungerar vår defensiv klockrent samtidigt som vi stör slitespelarna högt upp i banan och ger dem ingen möjlighet att bygga upp något konstruktivt spel. Danne slår spiken i locket i sista matchminuten då han trycker in en målvaktsretur efter skott från Nicke. Skönt att vi får utdelning för allt slit. Segern är välförtjänt.
På spelarfronten ser vi gedigna insatser hela vägen. Rille agerar säkert längst bak med en suveränt spelande backlinje bestående av Adam, Mats, Patrik och Tony. Johan C kommer in i andra halvlek i backlinjen och stänger dörren på sin kant. Rickard B får däremot bara åtta minuter sedan går hans ena knä sönder. Det befaras att ett ledband har pajat. Diagnos kommer.
Mittfältet med Nicke, Bäck, Limpan, David gör ett hästjobb som sliter sönder Graips mittfält och framåt är det Peter, Danne och Mattias som turas om att sysselsätta motståndarförsvaret.

Div 5 lördag 21 september Kappelshamns IK-IK Graip 3-0 (2-0)
Snäckersvallen kl 11.00  Publik 15 Domare Hugo Korsell assisterande Pontus Jespersson o Oskar Olsson
MV Rikard Holmström – HB Adam Weijmers, MB Mats Pettersson ©, Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Johan Lindberg, MMF Fredrik Bäck, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman, VF Peter Olofsson – Avb Mattias Andersson, Johan Carlén, Rickard Berggren
Målen 1-0 Johan L (David) 27, 2-0 Johan L (Mattias) 37, 3-0 Danne B (Niklas) 89
Byten 30 MA in DB ut, 46 RB in AW ut, JC in PO ut, 53 AW in RB ut, 63 DB in TL ut, 75 PO in MA ut, 80 TL in AW ut
Matchens KIK-lirare Johan Lindberg