Förlust i derbyt!

Tyvärr kammade vi noll mot kusinen nästgårds Hangvar i sockenderbyt. Förlustsiffrorna skrevs till 0-4 men trots resultatet var matchen avsevärt jämnare och speglade därför inte riktigt händelserna. Som så många gånger tidigare rasslade det till i det egna nätet redan i den andra minuten. Osis inte minst för Rille som fick släppa in första skottet på mål i sin comeback efter fingerskadan han ådrog sig under vårsäsongen. Redan efter avspark gick vi till anfall och skapade en hörna som Hangvar sopade undan och gick till motanfall. I det anfallet hann vi inte med i svängarna och tappade folk hemåt och Hangvars ledningsmål fick prickas in från straffområdesgränsen efter inspel från höger. Trots denna kalldusch krigar sig våra mannar in i matchen och det blir en rejäl fight med mycket ”ge och ta” från båda håll. Två starka backlinjer ser till att chanserna blir få och spelet förläggs därför mest till mittfältet. Med 3-3 i skott på mål och en ribbträff för Hangvar går vi till halvtidsvila efter en väl genomförda 45 minuter.
Den andra halvleken börjar med att Hangvar får ett visst spelövertag och efter dryga tio minuter samlar man ihop till en frispark strax utanför vårt straffområde. Frisparken smiter förbi muren och Rille får störtdyka för att rädda men det blir en retur som omsätts i mål. Målet borde dock inte ha godkänts då Adam var på väg att rensa undan bollen, men blir undanknuffad av målskytten.
Efter en halvtimme kommer nästa incident som resulterar i ett baklängesmål när Hangvar får en straffspark. I det läget hade vi lyft upp en man från backlinjen till kedjan och spelar således med tre backar och tre forwards för att skapa tryck framåt. Men samtidigt blir vi sårbara bakåt eftersom det öppnar för mera ytor. Hangvar utnyttjar det genom att kontra in 0-4 i slutminuten.
Trots de stora siffrorna gör vi en spelmässigt jämnare match denna gång än i jämförelse med vårmatchen då vi ”bara” förlorade med 2-3. KIK visar bra kampvilja och skapar lika många chanser som Hangvar. Dock som så många gånger förut gäller det att ha marginalerna med sig. Det är ingen skam att förlora mot serieledarna, så Kappelshamn kan utgå med gott samvete. Vi får trösta oss med att matchen bjuder på ett fantastiskt sensommarväder med dryga 20 plusgrader. Mats står för en kampinsats utöver det vanliga och belönas därför med ”hatten”. Många ska ha ett beröm och det centrala mittfältet med Bäck och Limpan ger verkligen Hangvars motsvarighet en rejäl fight och svarar matchen igenom för ett gediget arbete.

 Div 5 lördag 7 september Kappelshamns IK-Hangvars SK 0-4 (0-1)
Snäckersvallen kl 11.00  Publik 45 Domare Lars Bogren
MV Rikard Holmström – HB Adam Weijmers, MB Mats Pettersson ©, Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Johan Lindberg, MMF Fredrik Bäck, VMF Eric Darolf – HF Mattias Andersson, VF Peter Olofsson – Avb Håkan Sandström, Daniel Boman, Johan Carlén, Thony Olsson
Målen: 0-1 2, 0-2 58, 0-3 75 straff, 0-4 90
Byten: 30 HS in TL ut, 33 DB in, JC in NK ut, 53 NK in JC ut, 55 GT in PO ut, 57 TL in ED ut, 73, MA in DB ut
Matchens KIK-lirare Mats Pettersson