Förlust i seriefinalen – Gute för bra

I halvmörker på Säve IP lyckades vårt B-lag inte klara seriesegern – för det krävs minst oavgjort. Inför matchen var det lite strul med flyttad, matchdag, flyttad spelplan och mörker på i omklädningsrum och under stora delar av matchen. Gute hade på grund av ändrad matchdag lyckats skrapa ihop ett mycket starkare lag än de tidigare haft och även om Hangvar/Kappelshamn också ställde upp med ett bra manskap räckte inte det grönsvarta bortalaget riktigt till. Det var under matchens första halvtimme som Gute var som bäst och även om matchens sista timme var jämnare skapade HSK/KIK för få chanser framåt för att riktigt hota stadslaget som vann rättvist med 2-0.
Efter en stark inledning av de oranga ungdomarna i hemmalaget kommer HSK/KIK mer in i matchen. Ledningsmålet är rätt typiskt för matchen – Gute tar bollen på mitten, vänder spelet och skapar en vass frilägeschans som helt ställer annars duktige målvakt. När Hangvar/Kappelshamn sedan stör mer på mittfältet jämnar spelet ut sig och även bortalaget kan skapa några bra målchanser i första hand efter fasta situationer.
Vi är optimistiska inför andra halvlek, då vi hoppas på att vår tyngd ska matta av våra mer lättviktiga motståndare. Så blir det emellertid inte – de vältränade ynglingarna har god ork och skapar en hel del farligheter, varav en ger 2-0 drygt fem minuter in på halvleken. Strax därefter tvingas Fredda fälla en fri motståndaranfallare i straffområdet – men vad gör det, Fredda räddar straffen och matchen lever. HSK/KIK skapar en del farligheter, men inte tillräckligt giftiga för att kunna reducera. Så det blir inga fler mål och Gute kan ta sig förbi oss och vinna denna serie.
Matchen håller bra kvalité och trots nollpoängaren måste hela laget berömmas för en god insats. I första hand nämnde Fredda i mål, mittlåset Tibba och Pierre, Olle som vänsterbreddare och de båda inhopparna efter en halvtimme – Håkan som ytterback och Tage som mittmittfältare. I konkurrens med några gutespelare är Olle och Pierre bäst på plan.
Sammanfattnings är årets B-lagssäsong väldigt positiv – gott om spelare som vi vara med, bra spel och åtta vunna matcher av femton.

Div 6 – kvalserie till div 5 måndag 14 september FC Gute C-Hangvar/Kappelshamn B 2-0 (1-0)
Säve IP kl 18.00 Publik 45 Domare Pontus Jespersson
MV Fredrik Johansson* – HB Kristian Björklund*, MB Marcus Tidblom*, MB Pierre Liljegren©*, VB David Söderberg – HMF Sebastian Karlsson*, MMF Andreas Weinebrandt*, MMF Johan Engström*, VMF Olle Lindstedt* – HF Jonathan Karlsson*, VF Sigurd Johansson*– Avb Tage Söderdahl, Håkan Sandström, Niko Jabcynski, Jovan Shareef, Jesper Ryftenius
Målen 1-0 6; 2-0 51; straffräddning Fredrik 61
Byten 20 NJ in SK ut; 25 SK in KB ut; 32 TS in JE ut 35 HS in JK ut; ; 40 JS in NJ ut; 60 JR in JS ut; 65 JK in DS ut; 67 KB in SK ut; 72 JE in TS ut; 77 NJ in JR ut ; 85 TS in AW ut