Korken ur – seger med 5-1

I grevens tid vaknade våra grönsvarta upp och det gjorde man besked då bortamatchen mot Fardhem B vanns med klara 5-1 i vår favör. Det blev således en gruvlig revansch för vårens 2-5-nederlag. Av tradition brukar vi ha svårt för Fardhem då de utan undantag alltid kommer med ett ungt, tekniskt och löpvilligt lag. Så blev det också denna gång men denna dag kom Kappelshamn in i ”andra andningen” på allvar och kunde manövrera ut Fardhem med bra rörlighet och effektivt passningsspel där vi hittade briljanta passningslösningar – ofta på få tillslag. Utan omsvep kan man säga att Kappelshamn äntligen släppte loss den inneboende kunskap som har legat och pyrt där inne under hela säsongen. Visserligen har vi sett tendenser till bra spel i många matcher men vi har verkligen behövt kriga oss till mållägen, medan motståndarna många gånger har gjort mål på vådaskott eller slumpchanser.
I dagens match hamnar vi i underläge redan efter tre minuter på just ett vådaskott som sitter otagbart i vårt vänstra kryss. Ingen landslagsmålvakt i hela världen hade tagit det skottet. Men vi tog tag i spelet direkt på avspark och parkerade oss på Fardhems planhalva. I åttonde minuten prickar Nicke stolpen och redan i anfallet efteråt spelar samme man fram en genial djupledslöpning till stormvinden David som sprintar loss och prickar in kvitteringen. Vi fortsätter att mala på och i 25:e minuten vänder vi matchen – när Peter hittar ut med en delikat crosspassning till Bäck som ute från sin vänsterposition får iväg ett kanonskott som skruvar sig in i målvaktens vänstra kryss.
I ett av få anfall där Fardhem lyckas tråckla sig förbi vår backlinje får man till ett stolpskott strax före halvtidsvilan. Men närmare mål än så kommer de inte.
I andra halvlek fortsätter vi trumma på och efter knappa tjugo minuter får vår italienske import Gildo Turato göra sitt första mål, då han hittar rätt i röran som uppstår efter en hörna. Bara någon minut senare blir Mattias frispelad och skickar in 1-4 via stolpen.
Ytterligare några minuter senare spikar vi igen locket ordentligt, när Tony får på en rejäl högerslägga från tjugo meter som borrar sig in i målvaktens vänstra kryss. Remarkabelt är att vi gör mål på två långskott i samma match. Det brukar normalt sett ta en hel säsong att fylla den kvoten. Vi har även sexan inne. Bäck nickar ursnyggt in en boll som domaren dock blåser bort för ruff av Mattias. Märkligt, då det inte finns någon motståndare i herr Anderssons närhet. Ibland ser domarna sådant som ingen annan ser.
På spelarfronten ser vi helgjutna insatser rätt igenom. Danne – som för dagen får omskolas till målvakt – gör en lysande insats mellan stolparna. Han spelar med både lugn och säkerhet. Synd att vi inte kan utnyttja hans utsparkar bättre – för där har vi ett extra vapen genom snabba kontringsmöjligheter.
Backlinjen är hur stabil som helst, mittfältet spelar smart och hittar många bra lösningar och forwards håller Fardhems försvar sysselsatt matchen igenom. Tony får priset som matchens spelare tack vare sitt uppoffrande spel där han inte släpper någon förbi sig och får dessutom avsluta med ett kanonmål. Ett extra omnämnande även för Gildo som gör sin bästa match i kappelshamnströjan. Han visar prov på suverän bollbehandling med både briljanta dribblingar och klockrena passningar.
Patrik har dessutom höjt sitt spel varje säsong vi har omskolat honom på nya positioner och som mittback får han utlopp för hela sitt register.
Idag är han tillsammans med den ständigt kämpande Mats helt omutlig i försvarslåset.
Ett aber i matchen var tre nya skador. Micke Ö fick utgå med höftproblem och Nicke fick föras till lasarettet med kraftig yrsel. Vi får vänta på diagnosen. Tony fick en känga över fotleden.
Förhoppningsvis är alla tre på benen denna vecka.
Kappelshamns IK kan således med årets bästa spel bärga tre välförtjänta poäng. Det bör stärka självförtroendet inför det stundande derbyt mot serieledande Hangvar.

Div 5 lördag 31 augusti Fardhems IF B-Kappelshamns IK-1-5 (1-2)
Ekvallen kl 15.00 Publik 15 Bengt Björnlund
MV Daniel Boman – HB Adam Weijmers, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Peter Olofsson, MMF Johan Lindberg, VMF Fredrik Bäck – HF Mattias Andersson, VF David Söderberg – Avb Gildo Turato, Mikael Öhman, Thony Olsson
Målen: 1-0 3, 1-1 David (Nicklas) 9, 1-2 Fredrik (Peter) 25, 1-3 Gildo 64 (Mats), 1-4 Mattias 67(Johan), 1-5 Tony (David) 72
Byten: 31 GT in NK ut, 32 MÖ in PO ut, 64 PO in MÖ ut, 88 MÖ in TL ut
Matchens KIK-lirare Tony Lindström