Lyckad utspisning av 300 cyklister

  Söndagen den 15 september hade KIK åtagit sig att vara depå för ca 350 cyklister som deltog i cykelloppet Gotland 360. Vi hade planerat och förberett väl och serverade bröd med rökt lammfiol. En följebil kom till campingplanen vid tolvtiden med bananer, russin, nötter och saltgurka. Strax därefter kom de första cyklisterna – eliten tror vi. De stannande max fem minuter och tuggade snabbt i sig en smörgås och drack lite kaffe innan de gav sig iväg igen.

Cyklister tar rast
Cyklister tar rast

Därefter blev det ett litet uppehåll innan nästa klunga kom. Sen flöt det på under hela eftermiddagen tills de sista anlände runt halvfyra-tiden. Många var väldigt nöjda med att ha fått stanna till hos oss och uttryckte sin uppskattning för det arbete vi lagt ner och för den goda smörgåsen. Solen sken under nästan hela arrangemanget och det bidrog naturligtvis också till den fina stämningen som rådde bland cyklister och bland oss som med gemensamma krafter hade åstadkommit det hela.