Ny storseger – denna gång med 7-1

B-laget fortsätter att övertyga. I söndagens match på Skogsgläntan mot Stenkyrka togs en ny övertygande seger med 7-1 efter 2-1 i halvtid. Stenkyrka tog faktiskt ledningen i matchminut 28, men HSK/KIK replikerade snabbt och kunde ganska rättvist göra 2-1 innan pausvilan. Två snabba mål i inledningen till andra halvlek, bra mittfältsspel plus medvind knäckte motståndarna och det blev för andra matchen i rad sju mål framåt. Detta var lagets sjunde seger på raken! Den senaste förlusten kom i maj.Under första halvlek skapas en del målchanser i båda riktningarna. Hemmaspelarna är lite bättre och vinner de flesta närkamperna, men de unga stenkyrkaspelarna kan med hjälp av en kraftig medvind hålla spelet väl uppe. Efter 0-1 efter en knapp halvtimme är Johans kvittering minuten senare psykologiskt viktig, liksom Niclas ledningsmål strax före halvtid. Då har nämligen Stenkyrka haft en period med sitt bästa spel under matchen.
Under andra halvlek får Hangvar/Kappelshamn med hjälp av vinden ett i det närmaste konstant övertag och skapar många målchanser. Eftersom vårt lag har flera vassa avslutare är det inte helt oväntat att många bollar rullar i bakom Stenkyrkas målvakt. Niclas Högberg gör sin bästa match i år och får utdelning genom två mål – lika många som Olle Lindstedt. Olle svarar för en lovande comeback i seriefotboll efter att ha mjukat upp sig i KIK:s korplag under några augustimatcher. Kul också att 16-årige talangen Niko Jabcynski får göra sitt andra mål i sin andra match. Segern innebär att vi tar ett stadigt grepp om serieledningen.

 Div 6 – kvalserie till div 5 söndag 1 september Hangvar/Kappelshamn B- Stenkyrka IF 7-1(2-1)
Skogsgläntan kl 16.00 Publik 20 Andreas Uddin
MV Sigurd Johansson* – HB Kristian Björklund *, MB Ola Larsson, MB Marcus Tidblom*©, VB Simon Melander* – HMF David Söderberg, MMF Johan Engström*, MMF Andreas Weine­brandt*, VMF Niclas Högberg*– HF Niko Jabcynski, VF Sebastian Karlsson* – Avb Jovan Shareef, Zebastian Nordin*, Ali Altawini, Olle Lindstedt*       
Målen 0-1  28; 1-1 Johan (Andreas) 29; 2-1 Niclas (David) 43; 3-1 Olle (Niclas) 48; 4-1 Niko (Johan) 51; 5-1 Niclas (Olle) 55; 6-1 Sebastian K (David) 63; 7-1 Olle (Niclas)
Byten 8 JS in NM ut; 18 NM in JS ut; 25 JS in NM ut; 31 AA in SK ut 32 OLi in JS ut 34 ZN in JE ut; 41 SK in SM ut 42 NM in AA ut 46 JE in ZN ut; 60 SM in JS in NJ ut OLi ut; 61 ZN in OLa ut; 75 OLa KB in SK DS ut; 77 NM in JS ut; 83 SK in AW ut
* spelare med hangvarslicens