Seger i säsongsavlslutningen – fjärde raka!

Det var länge sedan senast som vi vann borta mot Klintehamn. Mer än tio år sedan. Men i årets sista match fick vi äntligen bryta det mönstret. Två mål för Klintehamn men fyra för Kappelshamn. Denna regnduggande och höstruggiga lördagseftermiddag var Kappelshamn tveklöst det bättre laget. Vi börjar raskt men tappar taktpinnen efter tio minuter och där blir det en period på 20 minuter i första halvlek där motståndarna får äga bollen utan att det hettade till i någon större utsträckning framför vårt mål. Förutom i den 14:e minuten då de får panga in en frispark i krysset från 25 meter. Efter halvtimmen är det vår tur att göra mål på ett långskott. Peter sopar till från 30 meter, bollen tar i stolpen och studsar på målvaktens rygg och in. Tur ska man ha ibland. Strax före pausvilan får vi till ett mönsteranfall som börjar långt nere hos Carlén, bollen går upp till David som med en genomskärare friställer Danne som i sin tur placerar in ledningsmålet. Danne närmar sig därmed David i skyttetoppen. 8-7 till David i halvtid.
I andra halvlek är det mest Kappelshamn för hela slanten. Klinte kommer upp i ströanfall men skapar sällan några farligheter. Matchuret visar på 15 minuter när Carlén drar ett skott i ribban och där David håller sig framme och slår in returen. Snabb replik från Klinte som utnyttjar en missad undanrensning och kan göra 2-3 på ett skott utanför straffområdet. Även vi replikerar strax efteråt då det blir Klintes tur att missa en undanrensning och där Nicke får lobba in det sista målet från långt håll.
Därmed blir det en fullt godkänd avslutning på säsongen 2013 med fyra raka segrar.
Gediget arbete under större delen av matchen och där Patrik snor åt sig årets sista ”hattutmärkelse” och detta efter en näst intill felfri insats.
Noterbart att Rille skadade ett finger tidigt men tejpade ihop eländet och körde vidare som om inget hänt. Det är sådant som skiljer män från pojkar.
Bra jobbat och tack för denna säsong allihopa!

Div 5 lördag 5 oktober Klintehamn-Klintehamn 2-4 (1-2)
Klintevallen kl Publik 10 Domare Anders Nyström
MV Rikard Holmström – HB Adam Weijmers, MB Mats Pettersson©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström- HMF Niklas Karlsson, MMF Fredrik Bäck, MMF Peter Olofsson, VMF Eric Darolf – HF Daniel Boman, VF David Söderberg- Avb: Mattias Andersson, Johan Carlén, Gildo Turato
Målen 1-0 14, 1-1 Peter (Fredrik B) 30, 1-2 Danne (David) 43, 1-3 David (Johan C), 2-3 62, 2-4 Niklas 79
Byten JC in TL ut, 37 TL in NK ut, 46 MA in PO ut,46 GT in DB ut, 55 NK in AW ut, 60 DB in ED ut, 79 AW in TL ut, 81 ED in DS ut
Matchens KIK-lirare Patrik Westerlund