Återigen ett välbesökt årsmöte med mycket info

Inte mindre än 39 medlemmar kom till fredagkvällens årsmöte. Deltagarna möttes av en utbyggd klubbstuga där det nu är  det mesta är i det närmaste klart förutom en del el- och målningsarbete. Som vanligt godkändes styrelsens verksamhetsberättelse som visade bredden i klubben – allt från fotboll, bastu, camping, bollkulaktiviteter, klubbmästerskap, lucia, midsommar och inte minst 40-årsjubiléet. I kassör Henrics Sedmans ekonomiska rapport visade det sig att KIK för första gången spenderat över en halv miljon kronor, men eftersom även intäkterna var rekordstora landade 2013 års nettoresultat ungefär som budgeterats. 
Mötet avslutades med mycket bygdeinformation – om Nordkalks planer för Gung-Gung, status för fiberprojektet, uppdatering av Folkets Hus inför den föreningens årsmöte om två veckor samt hur PUK jobbar mot Region Gotland för att få en nerv i Kappelshamns hamn. Dessförinnan hade styrelsen beviljats ansvarsfrihet på rekommendation av revisorerna. Inga förändringar blev det i dess sammansättning och den kommer även i år att bestå av Berra Sandström ordförande, Petter Höök, Lillemor Ringvall, Henric Sedman, Magnus Sjögren, Agnetha Stenström, Gunnel Söderberg och suppleanterna, Camilla Stuxberg, Johanna Hellenberg och Carl Ekström,. Även valberedningen – Rune Franzén (sammankallande), Ingemar Axén och Ingela Carlén – valdes om liksom revisorerna Jane Lindström och Ingemar Andersson.
I det traditionella medlemslotteriet vann sommarkappelshamnskillen Felix Brewitz förstapriset – ett presentkort på 300 kr att användas på Mavens Dinern i sommar. Ett presentkort på 150 kr på ICA Maxi i Visby gick till Petter Höök och ett annat på H&M värt 100 vanns av Henning Nilsson, Visby. Fjärdevinsten – en tröja – gick till Amanda Liljegren, Stockholm och så vann sommarkappelshamnsbon från Stockholm, Emma Brossner Skawonius, två örngott.
I vårt lotteri bland årsmötesdeltagarna vann Janne Gustavsson också ett presentkort på 150 kr på ICA Maxi, Henric Sedman vann ett annat presentkort på 150 på Konditori Norrgatt, Kjell Flodman en tumstock, Rune Franzén en skruvdragarsats och Monica Flodman en necessär.
Tidigare år har vi delat ut tre priser var i de båda lotterierna, men med tanke den stora medlemstillströmning till rekordnivån 337 (226 föregående år) utökades vinsterna till fem stycken.Efter själva årsmötesförhandlingarna bjöd klubben på mat och dryck – i år bestod den fasta födan av smörgåstårta från Nordkalks kök. Några medlemmar gick hem tidigt, andra stannade längre och vid halv ett-tiden gick de sista mötesgästerna hem.