Samarbete med Fårösund

KIK har träffat en överenskommelse med Fårösunds GoIK om att ha ett gemensamt B-lag nästa år. Laget kommer att heta Fårösund/Kappelshamn och ska spela i div 6. I princip blir det ett fifty-fifty projekt. Varannan hemmamatch spelas på Snäckersvallen i KIK:s grönsvarta ställ och varannan spelas på Idrottsplatsen i Fårösund i deras rödvita matchdräkter. I bortamatcherna väljer vi lämplig matchdräkt beroende på motståndarnas färger. Utgångsläget är att hälften av spelarna kommer från respektive klubb, men det kan givetvis variera beroende på aktuell spelartillgång.För en vecka sedan hoppade Stenkyrka IF av det samarbete vi planerat att ha om gemensamt reservlag i fotboll 2014. Stenkyrka valde att ha ett eget B-lag i div 6. Därför är KIK extra nöjt över att det löste sig så snabbt med en ny samarbetspartner.

Seriespelet startar i maj och laget kommer att spela tolv matcher. Lagledare för KIK blir Berra Sandström och i Fårösund sköter Mathias Molander ledarbiten. Mathias har en historisk koppling till KIK som pojklagsspelare 1984 och A-lagsspelare 1995. Berra har en koppling till Fårösund, han spelade i den klubben två säsonger, 1968 och 1978. Vi ser framemot ett givande samarbete, där det även kan bli aktuellt att låna in yngre spelare från Fårösunds div 4-trupp till KIK:s div 5-lag.