0-2 i genrepet!

Niklas Karlsson - som alltid en viktigt KIK-lirare

Niklas Karlsson – som alltid en viktig KIK-lirare

Försäsongens sista träningsmatch mot nypromoverade div 4-laget Hansa/Hoburg slutade visserligen 0-2, men gav ändå en indikation på att KIK kommer med ett lag på väg uppåt formmässig till seriepremiären borta på Levide på söndag. Till och från spelade de grönsvarta riktigt bra fotboll på Rävhagens konstgräs, men lite för många svåra passningar, gjorde att vi många gånger gav bort bollen till de yngre och snabbare motståndarna.Under första halvleken skapar Kappelshamn inte särskilt många chanser, det centrala mittfältet får för lite boll och H/H tillåts komma i många anfallsvågor. KIK-försvaret lyckas dock få suderlaget till stressade dåliga avslut och de gånger avsluten är lite bättre är Rille i målet säkerheten själv. Första halvleken blir mållös.
Efter bra taktiksnack av coachen Marcus Broberg förändras spelet efter halvtidsvilan, men Hansa/Hoburg får dock ett par giftiga tillfällen att göra mål. Bra rensningsarbete, snygg enhandsräddning och rätt placerade backar gör ändå att Kappelshamn håller nollan med knappa tio minuter kvar. Då har KIK också börjat ta över spelet och sätter press på motståndarförsvaret – tyvärr utan resultat trots en jättechans med friläge och flera goda skottförsök som dessvärre landar utanför målramen.
Mitt i det kontar H/H och lyckas ur liten vinkel få in bolluslingen i KIK-målet. Med fyra minuter kvar av matchen lyckas en omarkerad motståndare peta in ett giftigt inlägg och fastställa slutresultatet 0-2. Förutom det stundtals goda spelet är det också positivt att alltfler småskadade och av vintersporter upptagna spelare kommer tillbaka och Macke kan matcha sexton lirare i annandagens genrep.

Träningsmatch måndag 21 april Kappelshamns IK-IF Hansa/Hoburg 0-2 (0-2)
Publik 25 Rävhagen kl 12.00  Domare Hugo Korsell, assisterande Oskar Olsson o Isak Malm
MV Rikard Holmström – HB Adam Weijmers, MB Mats Pettersson ©, Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Andreas Nilsson, MMF Oskar Månsson, VMF David Söderberg – HF Peter Olofsson, VF Daniel Boman – Avb Eric Darolf, Mikael Öhman, Håkan Sandström, André Ohlsson, Jesper Ryftenius
Mål; 0-182; 0-2 86
Byten: 30 ED MÖ in PO OM ut; 46 HS in AW ut; 56 AO in TL ut; 58 OM AW in AN NK ut; 74 PO in DS ut; 76 NK in ED ut