Patrik blev KIK:s 23:e spelare i 100-klubben

Patrik Westerlund ännu en i den fina 100-klubben

Patrik Westerlund ännu en i den fina 100-klubben

Patrik Westerlund blev i samband med vårpremiären i Levide den 23:e spelaren i klubben som gjort 100 seriematcher för A-laget. Han debuterade som 24-årig vänsterforward i den grönsvarta tröjan i bortamatchen mot Eskelhem i div 5 den 14 juni 2007, där KIK förlorade med 2-5 efter att ha haft 2-2 tjugo minuter före matchslut. Patrik såg att Kappelshamns tilldömdes en straff som gick in – det renderade honom en assistpoäng redan i första matchen. I nästa match en vecka senare hemma på Snäckersvallen blev han matchhjälte mot Graip. KIK vann med 2-1 sedan Patrik gjort båda målen.
Totalt blev det 8 A-lagsmatcher det året – på dem gjorde han fyra mål och noterades för tre assister. 2008 var ett mellanår, då blev det bara två matcher. Men sedan dess har Patrik varit flitig – 17, 20, 16, 17, 19 – så lyder hans matchsvit 2009-2013. Totalt har han svarat för 29 mål i A-lagströjan och noterats för 23 målpass. Bra siffror, speciellt som Patrik omskolats till en brytsäker och passningsskicklig mittback de senaste åren.