Storseger i seriepremiären i Levide!

Dagens seriepremiär innehöll det mesta en sådan ska göra. Grön plan och soligt väder, bra spel med fina kombinationer och ett resultat som gick rätt väg. Kappelshamn ägde matchen från start till slut även om det var några matchavgörande incidenter som bidrog. Levide skapade några farligheter på fasta situationer och fina kombinationer men missade avgörande lägen. Kappelshamn hade långa perioder med bra rull på bollen samt bra avvägning av korta och långa passningar och kantskiftningar.
Kappelshamn får börja med sol i ögon och en lätt bris i ryggen. Redan från start fungerar spelet bra och chanser skapas genast, men avsluten hamnar rätt på målvakt. I den tionde minuten skär Peter in från vänsterkanten och dundrar in bollen i bortre hörnet. Repliken kommer omgående från hemmalaget. Efter inkast tar en levidespelare sig in i straffområdet och slår ett låg inlägg längs marken. Målvakts-Rille gör ett ganska lamt och fumligt ingripande och bollen slinker vidare till omarkerad motståndare och det är kvitterat.
Kappelshamn fortsätter att äga boll och trycka på. Efter brytning på mittplan avancerar Håkan några meter och avlossade vänstersläggan. Skottet är inte så hårt men sitter invid stolpen. Hemmakeepern försöker sig på en Ravelli-löpningsräddning men missar bollen. Peter utökar ledningen genom att från nära håll peta in boll efter taffligt målvaktsspel. Direkt efter målet blåser domaren för pausvila och bortaledning 1-3.
Trots motvind i andra halvlek parkerar Kappelshamn på motståndarplanhalvan de första tio minuterna. Chanserna avlöser varandra men målen uteblev. Istället kontrar Levide och Rille fäller en levidespelare med ett äkta krokben och straffspark utdöms. 2-3 där och det kan det bli match igen – men straffen räddas och i anfallet efter placerar Danne in sitt första och Kappelshamns fjärde mål mellan benen på målvakten efter att ha varit fri från halva planen. Detta blir startskottet för avgörande elva minuter. I minut 65 och 69 nätar Danne igen och segern är klar.
Slutklämmen av matchen följer tidigare scenario. Kappelshamn missar många chanser innan Peter avslutar bortalagets målskytte. Med några minuter kvar av matchen tröstmålar Levide genom duktige Jakob Wallin som dundrar in slutresultatet 2-7 på halvvolley från nära håll.
Summa summarum så kan det nämnas att Danne och Peter gör tre mål vardera och David står för fyra assister. Övriga spelare gör en gedigen insats. Båda lagen har kunnat dubbla sin målskörd genom koncentration och kyla. Men det går inte att vara missnöjd efter en premiärseger med fem måls övervikt! David blir historisk genom att bli den förste att bära årets Matchens Lirare-attiralj, den vackra nyinköpta kavajen som likt fjolårets hatt ska smyckas med ett märke av vinnaren. Kavaj och hatt ska bäras vid samling och till match – annars väntar dryga böter.

Div 5 söndag 27 april Levide IF B-Kappelshamns IK 2-7 (1-3)
Publik 30 Levide IP kl 15.00 Domare Göran Tomasson
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Håkan Sandström, MMF Oskar Månsson, VMF David Söderberg – HF Peter Olofsson, VF Daniel Boman – Avb André Ohlsson, Johan Carlén, Jesper Ryftenius
Mål 0-1 Peter (David)10; 1-1 13; 1-2 Håkan 30; 1-3 Peter (David) 45; 1-4 Danne (Adam) 58; 1-5 Danne (David) 65; 1-6 Danne (David) 69: 1-7 Peter 82; 2-7 89
Byten: 25 AO JC JR in för DB PV AW ut; 46 PV DB AW in TL PO JR ut Under de sista 20 minuterna dessutom ett flertal byten
Matchens KIK-lirare David Söderberg