Mardrömsstart gav stor förlust för ungt B-lag

Efter diverse turer lyckades vi skrapa ihop tre avbytare och en startelva med en stark centrallinje som skulle bära B-laget i den svåra bortamatchen på regnblöta Klostervallen. Tyvärr spräcktes Fårösund/Kappelshamns ritningar i matchens inledning. Efter två minuter föll mittbacken Ola Larsson så olyckligt att hans muskelfäste i axeln skadades och i förvirringen som uppstod med omplaceringar fick hemmalaget Roma 1-0 genom en markeringsmiss. Ola försökte sen hoppa in i anfallet efter en stund, men efter tio minuter tvingades han lämna planen för gott och då beskåda ett oturligt självmål och det blev en tung uppförsbacke för dagens till hälften mycket unga och orutinerade bortalag.FGoIK/KIK kämpar dock vidare, avlossar några bra skott som tyvärr går strax utanför motståndarmålet, men anfallen blir lite väl korta och på ett par kontringar kan Roma öka på sin ledning till 4-0, något som inte känns rättvist. I första halvlekens sista anfall gör iallafall dagens grönsvarta reserver mål efter flera bra passningskombinationer, där 16-årige David Habbo till slut serverar 14-årige Robert Leal en bra boll som han snyggt och otagbart förpassar in i nätmaskorna efter att han snyggt avancerat några meter.
Trots tremålsunderläget i halvid ger killarna inte upp utan stretar på bra under andra halvlek, men lyckas inte skapa tillräckligt vassa målchanser för att putsa siffrorna. Istället blir det lite surt ännu ett självmål, där bollen ändrar riktning och helt ställer duktige Alexi Villar i målet. 5-1 med åtta minuter kvar och det blir inga fler i matchen.
Förutom nämnde David gjorde även 17-årige Basem Osman och 16-årige Christian Shawn debut för KIK. Tillsammans med Fårösunds unga kvartett – målskytten Robert, 15-årige Johan Widgren, 14-årige Emil Weinebrandt och 15-årige Gustav Molander – visade de att det finns många unga fotbollstalanger på norra Gotland.

Div 6 tisdag maj Roma IF B-Fårösund/Kappelshamn B 5-1 (4-1)
Publik 5 Klostervallen kl 19.00 Domare Rolf Wahlgren
MV Alexi Villar – HB Emil Weinebrandt*, MB Mikael Öhman, MB Ola Larsson, VB Christian Shawn – HMF Gustav Molander*, MMF Oskar Månsson, MMF Andreas Nilsson ©, VMF Robert Leal* – HF Johan Widgren*, VF Basem Osman – Avb David Habbo, Ingrid Ahlqvist*, Mathias Molander*
Målen 0-1 3; 0-2 26 (självmål); 0-3 36; 0-4 43; 1-4 Robert (David) 45; 1-5 (självmål) 82
Byten 2 DH in OL ut; 14 OL in BO ut; 23 BO in DH ut; 24 DH in OL ut; 55 IA in GM ut; 66 MM in DH ut; 72 GM in BO ut

*spelare med Fårösundslicens