Knapp uddamålsförlust borta mot serieledarna

Rikard HolmströmEtt ålderstiget Kappelshamn mot ett ungt Dalhem. Ett kompisgäng mot ett elitsatsande. Det kunde väl bara gå på ett sätt? Ja, i alla fall i teorin, men matchen skulle spelas också. Dalhem vann rättvist med 2-1, hade mest boll, bäst spel och flest chanser. Men Kappelshamn gjorde en mycket bra insats och var väldigt nära en kvittering i slutminuterna.
Med fler spelare på frånvarolistan än på plan var förutsättningarna inte de bästa. I dessa lägen brukar dock Kappelshamn kunna prestera bra och dagens match var inget undantag. Dalhem inledde bäst med ett stort bollinnehav och några halvchanser. Efter tio minuter kom matchens första heta chans. Ett lågt inlägg nådde fram till en fri dalhemsspelare som på ett mirakulöst sätt lyckades få bollen över mål från målgårdslinjen.
Ledningsmålet ska istället komma minuten senare. Inlägg från samma kant men i luften sätts säkert bollen i mål med en nick vid bortre stolpen. Med tanke på att Dalhem har fem-sex spelare i straffområdet ska ingen hängas ut för markeringsmiss, utan det var helt enkelt ett snyggt fotbollsmål.
Efter halvtimmen spelad tar Kappelshamn över spelet. Får äga lite boll och ha längre anfall. Närmast nätkänning är Mattias Andersson efter inlägg från Tony Lindström. Löpvillige Adam Weijmers stressar fram en del motståndarmisstag men bortalaget får gå mållösa till pausvila.
Efter positiva tongångar i paus finns det inget att ändra på. Chanserna ska komma. Den första blir tyvärr Dalhems och skulle bli mycket omdiskuterad. Vid en Dalhemshörna uppstod en Mikael Lustig-situation, det vill säga bollen slinker in mellan stolpe och back. KIK:s målvakt får bollen i bröstet och den går ut till ny hörna. Domaren anser dock att bollen passerat mållinjen och dömer mål. Om bollen passerat mållinjen vore det tekniskt, fysiskt och teoretiskt omöjligt att få bollen över kortlinjen. Dessa motiveringar avslås och underläget är nu dubbelt så stort som tidigare.
Efter detta uppstår tio minuters kaos där inte något stämmer och Dalhem kunde styra, ställa och göra lite som de vill. Till slut tar sig de grönsvarta samman och kan börja spela konstruktivt igen. I ett ströanfall, om än väldigt vackert, flyttas bollen snabbt mellan varje lagdel. Från högerkanten skickar David Söderberg in ett väl avvägt inlägg som Mats Pettersson mötte med huvudet och bollen seglar i mål.
Med en satsning framåt går Kappelshamn ner på tre backar och spelet förläggs långa stunder på offensiv planhalva. Dalhem har flertalet snabba omställningar men okyla i kombination med ett vilt kämpande kappelshamnsförsvar gör att inga fler mål noteras. Säsongens första förslut är ett faktum. En lite småsur sådan – men i slutändan helt rättvis.
Till bästa spelare i KIK utses Rille Holmström som får ansvara för hatt och kavaj i några dagar.
Matchen innehåller två debutanter i form av Emil Lundberg och Basem Abass samt en comeback av Macke Broberg.

Div 5 söndag 1 juni Dalhems IF B-Kappelshamns IK 2-1 (1-0)
Publik 10 Dalhems IP kl 15.00 Domare Isak Malm     
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF David Söderberg, MMF Oskar Månsson, MMF Håkan Sandström, VMF Emil Lundberg– HF Adam Weijmers, VF Mattias Andersson – Avb Basem Abass, Marcus Broberg
Målen 1-0 11; 2-0 50; 2-1 Mats (David) 69
Byten 25 BA in MA ut 60 MA in EL ut; 75 MB in HS ut
Matchens KIK-lirare: Rikard Holmström