Fortsatt oflyt för B-laget

Inte heller i sjätte försöket lyckades Fårösund/Kappelshamn B vinna i div 6. På en lite regntung plan i Vänge föll laget tungt med 1-3 efter att ha tappat en till synes säker ledning. FGoIK/KIK:s mål gjordes redan efter 17 minuter medan samtliga av Vänges mål kom i halvlekarnas slutminuter. Ett visst spelmässigt övertag hjälpte inte bortalaget. Vänge var tyvärr hela tiden farligare framåt i sina anfall än våra denna kväll rödvita spelare, som alltför sällan kom till avslut.Bortalagets ledningsmål är dock ett undantag. Efter gediget förarbete av bland andra Anton Jansson springer talangen Fredrik Nordlund helt rätt på en den perfekta passningen, avancerar några meter och avslutar behärskat med ett välplacerat skott.
Fårösund/Kappelshamn äger sedan rätt mycket boll, men lyckas inte utöka ledningen. Istället dömer domaren mål för Vänge vid en tilltrasslad situation efter en hörna. Varför kan man ju undra? Bollen var inte ens en gång på mållinjen, när en av våra backar rensade undan den!
Det verkar dock inte som våra spelare deppar ihop för det. FGoIK/KIK fortsätter att äga bollen mest i ännu högre grad än under den första halvleken. Tyvärr skapas det mest halvchanser och ett välförtjänt ledningsmål kommer inte. Istället tar Vänge ledningen i matchminut 85 på ett oväntat slumpskott som skruvar sig stolpe in och minuten senare flyttar vi upp för mycket folk och åker på en omställningskontring som ger hemmalaget tillfälle att fastställa slutresultatet 3-1.

Det känns ändå som om vårt kombinerade reservlag med stora kliv närmar sin första trepoängare, Många riktigt bra spelarinsatser kan noteras på flera håll – allra största utropstecknet svarar mittbackarna Tommy Stuxgren och Erik Berlin för jämte mittfältskämpen Anton Jansson.

Div 6 tisdag 1 juli Vänge IK-Fårösunds GoIK/Kappelshamns IK B 3-1 (1-1)
Publik 20 Vänge IP kl 19.00 Domare Gabriel Ronström
MV Rikard Holmström – HB Gustav Molander*, MB Tommy Stuxgren* ©, MB Erik Berlin*, VB Mathias Molander* – HMF Fredrik Nordlund*, MMF Anton Jansson*, MMF Mathias Henningsson*, VMF Simon Barnell – HF Kadri Cimilji*, VF Oskar Månsson – Avb Markus Johansson, Alex Siddique*, Andreas Uddin, Jesper Ryftenius
Målen 0-1 Fredrik (Anton) 17; 1-1 44; 2-1 85; 3-1 86
Byten 32 MJ in SB ut; 46 AS AU JR in FN MK MH ut; 49 MH in TS ut; 53 TS in MH ut; 57 MH in TS ut; 60 TS in MH ut; 65 SB in JR ut; 67 TS ut MH in; 70 TS in MH ut; 86 MH in AU ut RK in ML ut
*spelare med fårösundslicens