KIK räckte inte riktigt till mot När/Hemse

Torsdagkvällens match hemma mot När/Hemse i femman gällde en hel del. Segrande lag skulle ha ett guldläge att ta hem en av de två uppflyttningsplatserna till div 4 nästa år. Tyvärr svarade Kappels­­­hamn för en sämre insats än vanligt och sudergutarna kunde inte hel oförtjänt vinna med 3-1.
Matchens inleds i lågt tempo utan någon större struktur. De flesta närkamperna tar bortaspelarna hand om med hjälp av sin fysisk och sina erfarenheter från ishockeyspelande, även om spelare i hemmalaget som Mats Pettersson, Johan Lindberg och Niklas Karlsson står bra upp i bollduellerna. Spelet ute på är rätt jämnt fördelat, men det är När/Hemse som skapar de vassaste chanserna.

Under andra halvleken kollapsar KIK totalt under några minuter då motståndarna tillåts göra tre mål. Målen tillkommer efter en blandning av individuella misstag, förvirrade domarinsatser och bra avslut från suderlaget. Ännu en halvtimme är då kvar och finns hopp om att komma ikapp. Denna torsdagkvälls oförmåga att skapa målchanser håller dock i sig och inte förrän i matchminut 87 kommer Kappelshamns mål som tyvärr också blir det enda, men matchens snyggaste. Limpan slår en lång löppassning till Nicke som avancerar några steg och avslutar distinkt otagbart för motståndarnas målvakt.

Oskar Månsson utses till Matchens KIK-lirare efter ett bra jobb som central mittfältare. En annan spelare som måste berömmas är Mattias Andersson. Normalt spelar han forward, men ställer alltid upp när ordinarie målvakten Rikard Holmström har förhinder. Trots att långe Mattias inte är målvaktsutbildad kan han som idag göra några riktigt kvalificerade räddningar nära stolproten.
Vårsäsongen är därmed avslutad. Endast två förluster får anses godkänt, men lite för många oavgjorda fajter har det blivit. Men vi ser positivt an mot höstsäsongen – första matchen går på vallen den 31 juli mot Levide. KIK brukar alltid ta många fler poäng under serien andra halva.

Div 6 torsdag 3 juli Kappelshamns IK-När/Hemse  1-3 (0-1)
Publik 8 Snäckersvallen kl 19.00 Domare Anders Nyström
MV Mattias Andersson – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Johan Lindberg, MMF Oskar Månsson, VMF Emil Lundberg – HF Peter Olofsson, VF David Söderberg – Avb Håkan Sandström, Adam Weijmers, Joakim Nanneson
Målen 0-1 53; 0-2 60; 0-3 62; 1-3 Niklas (Johan) 87 
Byten 31 HS in JL ut; 46 JL JN AW in PV EL OM ut; 62 OM in HS ut; 66 EL in PO ut; 75 PV in PV ut
Matchens KIK-lirare Oskar Månsson