Det vill sig inte för B-laget i år

Inte heller i årets sjunde försök blev det en trepoängare för Fårösund/Kappelshamn B i sexan. Efter en jämn första halvlek på Fårösunds jättefina gräsmatta stod det 1-0 till de våra och det såg bra ut eftersom motståndarna från Stenkyrka kroknat betydligt mot slutet av halvleken. Men efter en hyfsad men ineffektiv inledning efter pausen var det de rödvita hemmaspelarnas tur att krokna och med två snabba mål inom loppet av tre minuter efter en timmes spel hade Stenkyrka vänt. Sedan hade hemmalaget vissa kvitteringschanser den sista kvarten eter att ha gått över till en trebackslinje, men det var fortfarande ineffektivitet som präglade avsluten och på övertid kunde sedan SIF sätta spiken i kistan med 1-3-målet. Kul med en riktigt bra domarinsats av Isak Malm.
En åldersmässig bra balans i FGoIK/KIK skapar inför matchen en viss optimism om att ta årets första seger. Spelmässigt bjuder den första halvleken på bra spel från båda lagen och i mitten av halvleken rinner Erik Berlin snyggt igenom och gör 1-0. Tyvärr lyckas vi inte peta in bollen en gång till före halvtid, trots vissa möjligheter.
Inför den andra halvleken har optimismen om en vinst ökat eftersom våra spelare känner att vi varit piggare än motståndarna den sista kvarten av första halvlek. Men något händer, Fårösund/Kappels­hamn blir ett stillastående lag med ett osynligt centralt mittfält och i minut 61 blir det 1-1 och i minut 63 1-2.
Som extra lök på laxen kommer som nämnts ytterligare ett baklängesmål på övertid, men det finns ändå flera ljusglimtar att ta med sig till återstående matcher – så FGoIK/KIK kommer snart att håva in en del poäng! Ola Larsson gör en strålande comeback efter sin axelskada i maj och är nog bäst på plan, fårösundsduon Martin Larsson och Johan Widgren är riktigt vassa i sitt spel, Basem Osman har utvecklats bra sedan i våras och årsdebuterande gamlingen Conny Östergren visar under första halvlek att han ännu har mycket att ge detta lag trots att han fyller 54 i september.

Div 6 söndag 15 juni Fårösund/Kappelshamn B-Roma IF 1-3 (1-0)
Publik 50 Fårösunds IP kl 19.00 Isak Malm
MV Robert Leal*– HB Ola Larsson ©, MB Martin Larsson*, MB Conny Östergren, VB Gustav Molander* – HMF Johan Widgren*, MMF David Erlandsson*, MMF Oskar Månsson, VMF Johan Carlén – HF Erik Berlin*, VF Peter Olofsson – Avb Emil Weinebrandt*, Basen Osman, Mathias Molander*
Målen 1-0 Erik 22; 1-1 60; 1-2 63; 1-3 91
Byten 30 EW in GM ut; 31 BO in EB ut; 41 EB in PO ut; 61 PO in BO ut; 63 MM in CÖ ut; 65 GM in JW ut; 77 JW in JC ut