Förlust i sockenderbyt!

Förlust i sockenderbyt!
Återigen mötte Kappelshamn ett starkt lag när det var dags för sockenderby på Skogsgläntan i Hangvar. I denna match var KIK:arna ändå vakna från början och redan efter fyra minuter kunde Joakim Nanneson snyggt göra 1-0 på en fin passning från Danne Boman efter ett mönsteranfall. Sedan kom Hangvar tillbaka, men det skapades målchanser framför båda målen. Hangvars lite vassare spel tog dock ut sin rätt och till slut blev det en derbyförlust för de våra med 2-4. Sammantaget svarade ändå Kappelshamn för en bra insats med tanke på att skadeläget är på en rätt hög nivå och halva avbytarbänken drogs med skadekänningar.
Efter det att KIK inleder matchen ovanligt piggt – med bland annat Nannes första mål i år – resulterar två hangvarsavslut i både kvittering och hemmaledning inom loppet av sex minuter i första halvlek. Efter det sker en klar kappelshamnsuppryckning och vi har många tillfällen att kvittera under halvlekens sista tio minuter. Så även om det inte lyckas är optimismen stor under halvtidsvilan.
Tyvärr utökar Hangvar ledningen redan två minuter in på andra halvlek efter ett långt inkast som de grönsvarta inte riktigt äar med på.
Men när Danne reducerar några minuter senare efter fint förarbete av Emil Lundberg är det match igen. Tyvärr lyckas KIK bränna de ganska många målchanser som skapas. Istället gör de rödgula 4-2 när det återstår 25 minuter.
Matchcoachen Marcus Broberg gör några väl genomtänkta rockader och byten – men det vill sig ändå inte med kappelshamnsavslutningarna. Så det blir en ”hedersam” tvåmålsförlust.
Dock finns det många ljusglimtar att ta med sig inför kommande fajter. Matchens Lirare Patrik Westerlund är stundtals suverän i sitt mittbackspel, comebackande veteranen Ola Larsson är stundtals lysande i sitt ytterbackspel, doldisen Adam Weijmers kliver fram, kämpar och tar plats på sin kant, Nanne gör sin bästa match för året, Mats Pettersson agerar stabilt som lagkapten från sin mittbacksposition, skyttekungen Danne har återfunnit målsinnet och halvskadade inhopparen Håkan Sandström blir en vitamininjektion under den andra halvleken.

Div 5 söndag 17 augusti Hangvars SK B-Kappelshamns IK 4-2 (2-1)

Publik 30 Skogsgläntan kl 15.00 Domare Anders Nyström
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Johan Carlén – HMF Emil Lundberg, MMF Oskar Månsson, MMF Peter Olofsson, VMF Adam Weijmers – HF Daniel Boman, VF Joakim Nanneson – Avb Ola Larsson, Mattias Andersson, Håkan Sandström, Marcus Broberg
Målen 0-1 Joakim (Danne) 4; 1-1 20; 2-1 26; 3-1 47; 3-2 Danne (Emil) 51; 4-2 6
Byten 32 OL in PV ut; 46 MA in PO ut; 57 HS in EL ut; 74 PO EL in OM JC ut; 82 MB in AW ut
Matchens KIK-lirare Patrik Westerlund