Makterna var inte med oss i höstpremiären

Årets tidiga höstpremiär för A-laget Snäckersvallen blev ingen höjdare – även om Kappelshamn under fem kvart dominerade matchen. Men en bedrövlig inledning och 0-3 i baken efter tolv minuter bäddade för en snöplig uddamålsförlust med 2-3 trots att dagens KIK-lirare Peter Olofsson lyckas göra i såväl match minut 25 som 38. Misslyckandet var en kombination av flera faktorer – antingen gjorde levidekeepern fantomräddning, någon motståndarback stod rätt av en slump och räddade på mållinjen, våra spelare åt fel håll ner i backen och lät inte lagkompisen få bollen för skott ,vi trycktes ojust bort i lägen där våra lirare kunde ha placerat bollen i mål eller så fick vi någon underlig offsideavblåsning emot oss på spelare som inte rörde bollen. Men så är fotbollen – det verkade ändå som om vi hade kul i den sköna sommarkvällen, även om makterna var emot oss.
Redan efter fyra minuter efter ett semesteraktigt uppträdande hos hemmaspelarna tar Levide ledningen. Tre minuter senare uppstår en underlig situation. Mats Pettersson nickar undan ett inlägg över kortlinjen. Domaren blåser och våra spelare är inställda på en Levide-hörna och motståndarna tror att domaren missat vem som nickade och tror inspark. En lite mer snabbtänkt domare hade förstått att den straff han blåst för nog var helt galen och eftersom ingen fattat att han blåst för det hade det varit hur lätt som helst att snabbt peka med handen lite längre bort mot hörnflaggan. Men icke, domaren får blåsa på nytt och efter en stunds förvirring förstår nu planens alla spelare och åskådarna att han dömt straff för Levide. Levide sätter straffen även om Rille Holmström är hårsmånen från en superräddning. Fem minuter senare får Levide en ny, mer korrekt dömd straff och så helt plötslig står det 0-3.
Därefter rycker kappelshamnarna upp sig och börjar skapa flera chanser – Peter Olofsson gör först 1-3 genom en väl avvägd lobb framspelad av Danne Boman och sedan 2-3 efter ett bra inlägg från den hemvändande semesterfiraren Göran Sandström. Då återstår nästan en timme av matchen och det ser riktigt lovande ut.
Tyvärr blir det inga fler spelmål av ovan nämnda skäl i ingressen. Kan inte heller låta bli att kritisera domartrion. För en gångs skull har huvuddomaren med sig två assisterande, något vi tyckte var perfekt före matchen. Bra – då blir det ordning och reda på offsideavblåsningar och inkast. Vill inte påstå att felprocenten var över hälften i domsluten, men alldeles för hög. Vissa spelare i vårt lag får knappt en frispark med sig i solklara lägen och varnas istället för befogade protester. Eller som Oskars Månsson som får en varning för att han säger till en medspelare! Listan kan göras längre med bland ett felaktigt dömt inkast när vi vänder spelet och drar upp ett giftigt kontringsanfall.
Nu dröjer det hela sexton dagar till nästa match för A-laget eftersom förbundet inte orkade lotta om årets div 5-serie när det tidigt i våras visade sig att två lag försvunnit från den ursprungligt tänkta tolvlagsserien. Så de tio deltagande lagen spelar 18 matcher under 22 spelomgångar – då blir inte spelrytmen särskilt jämn.

Div 6 torsdag 31 juli Kappelshamns IK-Levide IF 2-3 (2-3)
Publik 25 Snäckersvallen kl 19.00 Domare Leif Pettersson Assisterande Rolf Hjerp o Andreas Uddin
MV Rikard Holmström– HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Håkan Sandström, MMF Oskar Månsson, VMF David Söderberg – HF Peter Olofsson, VF Daniel Boman – Avb Göran Sandström, Mattias Andersson
Målen 0-1 4; 0-2 (straff) 7; 0-3 (straff 12); 1-3 Peter (Danne) 25; 2-3 Peter (Göran) 38 
Byten 20 GS in AW ut; 46 MA in PO ut; 68 PO in DB ut; 70 AW in PV ut; 75 DB in TL ut  
Matchens KIK-lirare Peter Olofsson