Oavgjort i Väskinde

Det blev oavgjort i denna ”uppflyttningsmatch”. Båda lagen kom med en desarmerad trupp. Detta till trots var det stundtals ett bra tempo och några få bra spelsekvenser. Möjligen spelade vinden en roll då det lag som hade den i ryggen förde spelet och ägde halvleken. Matchen var chansrik men dåliga avslut i kombination med bra målvaktsspel gjorde att matchen blev målsnål.
Kappelshamn börjar med vinden i ryggen och sätter direkt press på Vais. Spelet förläggs till offensiv planhalva. Några gånger flyttas bollen snabbt med härliga kombinationer. Tyvärr så saknas skärpan i avsluten och matchen är länge mållös. Alltför ofta väljs det svåra alternativet för det enkla. Hemmalaget är ofarligt under den första halvtimmen. Vid deras första konstruktiva anfall avslutas det med att vänsterbacken Håkan Sandström täcker bollen till hörna. I samma situation vrider han foten och en stukning var ett faktum
Detta medförde att den enda avbytaren coachen Marcus Broberg får hoppa in. Detta leder ganska snabbt till ett förlösande ledningsmål för Kappelshamn, dock utan Brobergs inblandning. Efter lite kalabalik runt eget straffområde når en förlupen rensning fram till comebackande Johan Lindberg som enkelt kan placera in bollen otagbart för målvakten.
I andra halvlek är väskindespelarna fast beslutna att göra mål. Med vind i ryggen och ett snabbare spel än tidigare skapar de chanser från första minuten. Kappelshamn står upp och kan med tur och skicklighet avvärja varje fientligt försök. Missar någon i en situation finns det en lagkamrat närvarande som reder ut situationen. Vais har stolpskott och flera avslut innanför målgårdsområdet men kan inte få in bollen.
Ett misstag utanför eget straffområde leder till en Vais-frispark i bra läge. Frisparken leder till ytterligare ett misstag. Skottet går på målvakts-Rilles sida och bollen enhandstippas stolpe in. Återigen bevisas vikten av att träffa mål vid fasta situationer. Efter detta återstår det fem minuter och inget lag verkar nöjt med en poäng. Båda lagen har några ströchanser, men delad pott blir resultatet och ingen vinnare kan koras.
Alla ska ha beröm för sin kämpainsats. Med färre misstag och bättre kondition har vi haft tre poäng klara. Till matchens lirare i Kappelshamn utses Rikard Holmström

Div 5 söndag 14 september Väskinde AIS-Kappelshamns IK 4-1 (3-1) 
Publik 35 Björkome kl 15.00 Domare Nils-Eric Folebo Lundberg
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Patrik Westerlund, MB Mats Pettersson ©, VB Håkan Sandström – HMF Niklas Karlsson, MMF Peter Olofsson, MMF Oskar Månsson, VMF Adam Weijmers – HF Mattias Andersson, VF Johan Lindberg – Avb Marcus Broberg
Målen 0-1 Johan 33; 1-1 84
Byten 29 MB in HS ut
Matchens KIK-lirare Rikard Holmström