Skön vändning gav en pinne med mersmak

Uppställning inför offensiv hörna

Uppställning inför offensiv hörna

Tisdagkvällens match på Snäckersvallen mellan Fårösund/Kappelshamn B och Vänge blev dramatisk. Trots ett spelövertag för det för dagen gulsvarta hemmalirarna skapades alldeles för få målchanser medan bortaspelarna var desto giftigare i vårt målområde. I halvtid stod det 0-2 och inte förrän en kvart före slutet kom 1-2, som bara en minut senare blev 1-3, innan två hemmamål i minut 82 och 83 medförde likaläge. Efter en viss turbulens vid en hörna hade FGoIK/KIK även inne fyran, men det blev bortdömt.
Matchen inleds med bra spel från hemmalagets sida fram till Vänges straffområde. Där tar det stopp – vi är alldeles för forcerade och tar för få avslut. Det gör att det inte skapas bra målchanser. När Vänge sedan tar ledningen efter en kvart börjar Fårösund/Kappelshamn stressa ännu mer och slår slarviga passningar, så 0-2 efter en halvtimmes spel är inte helt ologiskt.
Sista kvarten av första halvlek blir det en viss skärpning och spelarna känner i halvtidspausen att vi är minst lika bra som bortalaget och – det här ska vi vända!
Inte förrän FGoIK/KIK efter drygt 70 minuters spel går över till en trebackslinje börjar det hända saker. Först nickar Kristian Björklund stenhårt in ett härligt inlägg från Sebastian Pettersson. Minuten därefter medför en misslyckad offsidefälla friläge för Vänge och det står 1-3. Fem minuter därefter kommer en riktig hemmaexplosion när först Oskar Månsson tar emot bollen snyggt, gör en vändning och lossar sin vänsterkanon till 2-3. Minuten efter tilldelas vi en frispark några meter utanför straffområdet lite till vänster framför motståndarmålet. 16-årige fårösundstalangen Johan Widgren kliver fram och slår bollen perfekt och distinkt så att den sticker in strax under ribban. Kvitterat!
Nu går hemmalaget för seger och några minuter senare uppstår en lite mystisk situation i samband med att den annars utmärkte domaren Göran Tomasson felaktigt blåser hörna för Fårösund/Kappelshamn. Starka protester från vängespelarna förstås och med ryggen vänd mot målet i diskussion med några spelare ser inte domaren att vi snabbt gör en kort hörna med ett efterföljande inlägg som snyggt går in i mål. Spelet är visserligen inte avblåst, så målet borde godkännas. Men Göran väljer att låta hörnan gå om. Kanske fel enligt regelboken, men moraliskt ändå rätt – eftersom hörna ju inte borde ha dömts. Han kunde ju heller inte se att bollen landade i mål. Att en domare under en match i stort sett bara gör två misstag – som dessutom jämnar ut sig – är inte mycket att gräma sig över.
Det finns många goda spelarinsatser att berömma denna kväll. Debuterande KIK-målvakten Erik Henriksson visar att hans div 2-erferenhet tio år tillbaka ännu märks. Vilken pondus och vilket agerande! Marcus Tidblom gör sin andra match i år och visar än en gång sin styrka som mittback. Om Tibbas ljumskar håller blir han en förstärkning även för A-laget. Snart 54-årige Conny Östergren imponerar och orkar lira i 90 minuter – strongt! Bollvinnaren Oskar Månsson gör sin bästa match för laget. Andreas Uddin överraskar med en prima insats som ytterback.
Bland fårösundsspelarna måste unge ytterbacken Johan Widgren förstås nämnas. Förutom ett härligt skott har denne yngling en snabbhet och är väldigt användbar. Han får spela till höger i anfall på mittfält och i backlinje i olika perioder under matchen. Högerbacken Alex Siddique ska också plussas för en mycket bra insats – många brytningar, kvicka fötter och oftast bra kreativa uppspel. Kämpen Sebastian Pettersson på mittfältet ska också ha beröm för sitt oupphörliga slit, hårdhet och en löpstyrka som gör att han agerar över nästa hela plan på ett positivt sätt.

Div 5 tisdag 2 september Fårösund/Kappelshamn B-Vänge IK 3-3 (0-2) 

Publik 10 Snäckersvallen kl 18.00 Domare Göran Tomasson
MV Erik Henriksson – HB Alex Siddique*, MB Marcus Tidblom, MB Conny Östergren, VB Johan Widgren*– HMF Basem Osman, MMF Sebastian Pettersson* ©, MMF Oskar Månsson, VMF Johan Carlén – HF Kristian Björklund*, VF Erik Berlin* – Avb Andreas Uddin, Tomas Erlandsson*, John Erlandsson*
Målen 0-1 14; 0-2 33; 1-2 Kristian (Sebastian) 75; 1-3 76; 2-3 Oskar (Basem) 82; 3-3 Johan W (frispark, Sebastian) 83
Byten 25 AU in AS ut; 31 AS in BO ut; 46 BO in EB ut; 60 EB in JW ut; 70 JW in BO ut; 76 TE in AU ut; 77 BO in AS ut; 85 JE in BO ut