Spelet helt ok – men inte resultatet!

Frisparken går över

Frisparken går över

Det är inte ofta ett lag kan få godkänt vid förlust med 0-4 på hemmaplan. Men det är just vad som hände denna sommarhärliga söndag då KIK tog emot obesegrade seriesuveränen Dalhem. Tre självmål och en mycket ovanlig bollstuds efter hopslag låg bakom baklängesmålen i en match där Kappelshamn spelmässigt höll jämna steg med Dalhem. Dock blottades en svaghet i hemmalaget –vår oförmåga att göra mål.
Matchen inleds mycket bra från de grönsvartas sida med flera goda anfall ofta från vänsterkanten, men det sista inlägget blir oftast lite fel eller så bryter dalhemförsvaret på ett skickligt sätt. Efter en tveksamt dömd hörna efter knappa kvarten tar Dalhem ledningen på ett skott som styrs otagbart av en KIK-spelare förbi Rille Holmström. Sedan dröjer det tjugo minuter innan en annan hemmaspelare oturligt styr in ett mål till för Dalhem och i halvlekens slutminut nickas en hörna otagbart i mål vid främre stolpen. Naturligtvis av en kappelshamnare igen denna olycksaliga halvlek.
Kappelshamn känner i pausen att det här går fortfarande att vända, men våra få målchanser sumpas. Istället blir det ett hopslag utanför straffområdet mellan KIK:s annars väldigt duktige Rille i mål och en dalhemanfallare ödestiger. Bollen rullar försmädligt lagom fort in vid ena stolpen.
Några fler mål blir det inte i matchen, så vi får notera en nolla i poängkolumnen för denna match. Vi kan notera roligare saker också som att två årsdebutanter – Marcus Tidblom och Henrik Carlén – skötte sig alldeles utmärkt. Tibba var till och med så bra att han fick utmärkelsen Matchens KIK-lirare. Många andra goda spelarinsatser gjordes också av i första hand mittbacksparet Mats Pettersson/Patrik Westerlund, mittfältsmotorn Håkan Sandström och anfallaren Joakim Nanneson.
Div 5 söndag 7 september Kappelshamns IK-Dalhems IF B 0-4 (0-3)
Publik 18 Snäckersvallen kl 11.00 Domare Göran Tomasson
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Patrik Westerlund, MB Mats Pettersson ©, VB Marcus Tidblom – HMF Adam Weijmers, MMF Oskar Månsson, MMF Håkan Sandström, VMF Johan Carlén – HF Mattias Andersson, VF Joakim Nanneson – Avb Henrik Carlén, Marcus Broberg
Målen 0-1 (självmål) 14; 0-2 (självmål); 0-3 (självmål) 44; 0-4 62
Byten 35 HC in OM ut; 46 MB OM in JN MA ut; 74 JN in HC ut; 75 MA in PV ut
Matchens KIK-lirare Marcus Tidblom