Stenkyrka vann på konstgräset

Tisdagkvällens bortamöte i sexan mot Stenkyrka spelades på Slite konstgräs. Det var enkylslagen afton med en första halvlek som var hemmalagets och en andra som var spelmässigt jämn. Stenkyrka hade många giftiga avslut, medan Fårösund/Kappelshamn inte kunde skapa mer än ett fåtal giftiga målchanser. Därför måste 0-2 i förlust för de våra anses rättvist.
Matchen inleds med några bra spelkombinationer från FGoIK/KIK – men anfallen har tyvärr inte alls samma udd som hemmalagets. Utan Erik Henriksson fenomenala målvaktsjobb har den första halvtimmen kunnat sluta väldigt illa.
Fårösund/Kappelshamn får därför vara glada över att det bara blir två mål i baken under matchens första halvtimme. Efter en kvart avslutas ett av många bra Stenkyrka-inlägg med att bollen otagbart slås i mål i nättaket. Fem minuter senare medför en passivitet utanför eget straffområde att bollen efter ett välriktad hårt skott letar sig via stolpen in i mål.
Efter en halvtimme mattas hemmalaget av och vi får ett större bollinnehav – men, det skapas bara halvchanser. Efter halvtidsvilan tar Fårösund/Kappelshamn ännu mer tag i spelet, men det få lägen som skapas får tyvärr alltför tama avslut. Tiden rinner iväg och trots en förändring till en trebackslinje och full fart framåt lyckas vi inte spräcka nollan.
Nämnde Erik i mål är matchens bäste spelare. Fårösundstalangerna Robert Leal och Alex Siddique ska också ha beröm liksom kappelshamnsveteranen Mattias Andersson – han gör förmodligen sin bästa seriematch för året. Bra huvudspel och många offensiva intentioner. Fårösunds oldtimer John Erlandsson gör ett mycket lyckat inhopp och Kappelshamns Kadrim Cimijli visar prov på god teknik och en härlig offensiv vilja.

Div 6 tisdag 16 september Stenkyrka IF-Fårösund/Kappelshamn B 2-0 (2-0)

Publik 5 Slite Konstgräs kl 19.00 Domare Tenny Larsson
MV Erik Henriksson – HB Alex Siddique*, MB Jerry Bingström*, MB Mattias Andersson, VB Andreas Uddin – HMF Basem Osman, MMF Martin Larsson* ©, MMF Johan Widgren*, VMF Kadrim Cimijli – HF Kristian Björklund*, VF Fredrik Nordlund*, – Avb Robert Leal*, Simon Hallonen, John Erlandsson*
Målen 1-0 15; 2-0 20
Byten 30 RL in BO ut; 46 SH in AU ut; 61 AU in AS ut; 71 BO in SH ut; 76 JE in JB ut
*Spelare med fårösundslicens