Andra raka segern

Formstarka KIK tog sin andra seger på raken när Stenkyrka besegrades med 3-1 på Snäckersvallen. Kappelshamn ägde matchen och vann rättvist, men ett försvarsmissförstånd i andra minuten gav hemmalaget ett tidigt underläge som dock snabbt förändrades till ledning med 2-1 efter en knappa femton minuter. En viss ineffektivitet gjorde att det matchavgörande 3-1-målet fick vänta till matchens slutskede. Segern innebar att KIK avancerat till femteplatsen i serien inför avslutningen nästa söndag.
Matchens inledning blir händelserik. Först som nämnts Stenkyrkas mål och sedan två minuter senare kvitterar den grönsvarta efter en behärskad avslutning av Joakim Nanneson fint framspelad av Oskar Månsson. Tio minuter senare slår mittbacken Patrik Westerlund en lång perfekt rak genomskärare till Peter Olofsson som också lugnt och behärskat sätter Kappelshamns andra mål. KIK har en bra period både före och efter målet – många bra anfall, men de målchanser som skapas förvaltas inte riktigt på rätt sätt.
Mot slutet av halvleken fortsätter de våra att dominera mittfält och äga mycket boll – men det blir utan anfallsudd. Under den andra halvleken fortsätter KIK-dominansen, men när mål framåt uteblir skapas ändå möjligheter för motståndarna att kvittera. Deras avslutningar håller dock inte speciellt hög klass utom vid ett par tillfällen. Men då rensar försvaret bra och Rikard Holmström svarar för en riktigt kvalificerad räddning med tio minuter kvar av matchen.
Stenkyrka satsar mot slutet givetvis allt för att försöka kvittera och då slår Adam Weijmers en långboll som en ensam Peter runt mittlinjen får tag i och kan ohotad närma sig stenkyrkemålvakten och placera avslutet i mål. Då står matchklockan på 90 minuter och under tilläggstiden håller hemmalirarna i bollen på ett rutinerat sätt.
Många goda insatser görs denna lite mulna men rätt ljumma söndag. Matchens KIK-lirare Adam gör stor nytta som högerterbreddare, vänsterbreddaren Emil Lundberg gör också ett bra jobb på sin kant, Johan Lindberg och Oskar dominerar det centrala mittfältet, försvaret spelar stabilt och anfallarna rycker ofta förbi sina motståndare.

Div 5 söndag 7 oktober Kappelshamns IK-Stenkyrka IF 3-1 (2-1)
Publik 22 Snäckersvallen kl 11.00 Domare Anders Nyström MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Patrik Westerlund, MB Mats Pettersson ©, VB Johan Carlén – HMF Adam Weijmers, MMF Oskar Månsson, MMF Johan Lindberg, VMF Emil Lundberg– HF Joakim Nanneson, VF Peter Olofsson – Avb Håkan Sandström, Marcus Broberg
Målen 0-1 2; 1-1 Joakim (Oskar) 4; 2-1 Peter (Patrik) 14; 3-1 Peter (Adam) 89
Byten 27 HS in JC ut; 46 MB JC in PO OM ut; 64 OM in PV ut; 66 PO in JN ut 82 PV in JC ut
Matchens KIK-lirare Adam Weijmers