KIK i badminton-DM

KIK:s tre badmintonspelare. Artikelförfattaren Adam till vänster

KIK:s tre badmintonspelare. Artikelförfattaren Adam till höger.

Den 22 november ägde Gotlands distriktsmästerskap i badminton rum. På plats, spelande i Kappels­hamns grönsvartrandiga färger, fanns Adam Weijmers (aktiv från fotbollslaget), Mattias Boman (tidigare medlem) och Henrick Petterson (blivande medlem). Det hela började med att vi tre möts varje torsdag och spelar internmatcher och noggrant för tabell över vinster.
En gång när varken Mattias eller Henrick kunde vara med åkte jag och spelade med Calle och Fredrik (som är med och tränar med Visby badminton klubb). Just den gången blev de tillfrågade om att vara med i DM och det såg Calle som en självklarhet att vi skulle. Glad över inbjudan åkte jag direkt hem och meddelade mina frånvarande kompanjoner.
DM spelas genomgående med fjäderbollar. Två torsdagar hade vi på oss att träna. Helhjärtat köpte vi bollar direkt och anmälde oss. Det säg att bollarna håller bättre kylskåpskalla – men jag är skeptisk.
Vid anmälan efterfrågas en klubbtillhörighet och det är här sköna norrföreningen KIK kommer in i bilden. Ordförande Berra ställde upp och sponsrade med matchställ. Henrick och jag anmälde oss även till dubbeln – allt för att ge Calle och Fredrik maximalt motstånd. Men åkte ut direkt efter svår lottning och fick aldrig chansen för en spännande kompisfajt.
Beträffande singelspelet behöver vi inte resultatmässigt gå in på i detalj. Vi blev lottade i olika pooler – sen gällde det att försöka ta sig vidare. Bäst gick det för Mattias som vann samtliga tre matcher, men åkte ut i semin. Både jag och Henrick slutade tvåa i våra pooler efter att ha förlorat mot kommande finalister.
Att samma härliga klubbkänsla som förekommer i fotbollslaget uppstod råder det inget tvivel om. Matchställen blev succé. Förra DM-mästaren kom fram och undrade vilka vi var och Henrick försöktes värvas över till Garda. Sett över hela dagen var detta en mycket rolig tillställning, trots att vi fick stå för bollar själv. Mitt i vår avslutande bankett med hämtpizza och fotboll skriver jag dessa rader för att hinna få med i KIKaren. #forzakappelshamn.

Adam Weijmers