Säg oh-ah Kappelshamn, Säg oh-ah Kappelshamn!

KIK:s guldgubbar

KIK:s guldgubbar

Det kunde ha låtit så i Södervärnshallen under finalspelet i GA-Cup med tanke på det fantastiska resultatet för norra Gotlands stolthet.
Nu hade vi tyvärr ingen högljudd hejarklack, men vårt spel drog ändå ned applåder från de fullsatta läktarna. Kappelshamns lag i H35 bestod av undertecknad lagkapten Mats Pettersson, Johan Lindberg, Marcus Broberg, Nicke Karlsson, Tony Lindström, Pablo Valenzuela, Håkan Sandström och Mattias Andersson som stod i mål.
Segertåget började på fredagnatten i gruppspelet. Först besegrades Stenkyrka med 2-0 i vad som får sägas vara lagets sämsta match i turneringen. Inte mycket stämde där. (Matchens lirare: Johan Lindberg).
Men mot Visby AIK i match två hade vi hittat spelet, klar seger med 3-1. (Matchens lirare: Johan Lindberg)Turneringens svåraste match kom mot Hansa/Hoburg som hade ett starkt och tungt lag. De tog ledningen efter en tveksamt dömd straff, men vi kunde kvittera minuterna senare och 1-1 stod sig matchen ut. Ett rättvist resultat. (Matchens lirare: Nicke Karlsson).
I den sista och betydelselösa matchen avfärdades Levide med klara 3-0. (Matchen lirare: Marcus Broberg). I finalen väntade Visby AIK igen. Sett över hela matchen var Kappelshamn det klart bättre laget. Vi skapade flera bra chanser redan i inledningen, och 1-0 gjordes av lagets nye skyttekung Tony Lindström. Men sedan släpptes Visby AIK in i matchen och hade faktiskt en boll i stolpen som målvakts-Matte tappade mellan benen. Kvitteringen var inte orättvis när den väl kom.

Limpan - en finalhjälte
Limpan – en finalhjälte

Men notoriske måltjuven Johan Lindberg fick avgöra med ett riktigt klassmål, turneringens snyggaste från Kappelshamns sida. Han snappade upp bollen vid vänsterkanten, bröt in förbi backen och sköt hårt till vänster om målvakten. Helt rättvist blev han också utsedd till matchens lirare i finalen.