KIK räckte inte till

Robin, Jonas, Micke och Morteza

Glada nyförvärv – trots förlusten

Årets första match på Snäckersvallen mot Dalhem blev inte precis någon klang- och jubelföreställning. Det började redan illa vid slantsinglingen – de grönsvarta hemmalirarna fick börja i stark motvind och den nedåtgående solen skarpt ini ögonen. 0-4 i halvtid. Efter halvtidspausen blev det vindstilla och solen försvann bakom moln borta i horisonten – så andra halvlek blev också tuff och matchen slutade 0-8.
Matchinledningen är annars helt okej från hemmalagets sida bortsett från ett försvarsmisstag efter fem minuter som gör att gästerna tar ledningen. I mitten av första halvlek tar Dalhem över det mesta av spelet och utökar sin ledning. Men KIK kämpar ändå till sig ett par bra reduceringschanser, men nya misstag bäddar för ytterligare två baklängesmål före halvtid.
Kappelshamnsspelarna är fast beslutna att snygga till siffrorna och inleder andra halvlek riktigt bra, dock utan att få till några lyckade avslut – så när det vitblå motståndarna gör sitt femte mål mitt i halvleken känns det som spiken i kistan och innan domarens slutsignal ljuder har resultattavlan kommit upp i 0-8.
Det är bara att konstatera att KIK som lag inte räcker till denna kväll mot ett effektivt, snabbt och skickligt motstånd.
Ändå kan vi glädjas åt lovande insatser från fyra snabba nyförvärv – Morteza Fayasi, Jonas Gatu, Mikael Lundin och Robin Melin. Speciellt mittfältaren Jonas visade prov på stora kvalitéer. Alla dessa fyra kommer när de blir mer samspelta i laget bidra till att segrarna kommer nu framöver efter att KIK inledningsvis mött seriens troligen tre bästa lag.
Matchen Lirare Tony Lindström ska också ha en eloge för sin kamplust och oräddhet.
Nu får våra killar slicka såren och komma igen under maj månad.

Div 4 onsdag 29 april Kappelshamns IK-Dalhems IF B 0-8 (0-4)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 23
Domare Ola Bröm sAssisterande Isak Malm o Oskar Olsson
MV Rikard Holmström – HB Morteza Fayasi, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Robin Melin, MMF Jonas Gatu, MMF Marcus Broberg, VMF Mikael Lundin – HF Mattias Andersson, VF Daniel Boman – Avb Morteza Fayazi, Peter Olofsson, Emil Lundberg
Målen 0-1 5; 0-2 23; 0-3 35; 0-4 45; 0-5 69; 0-6 74; 0-7 77; 0-8 83
Byten 27 MF in PV ut; 31 PO in MA ut; 35 EL in RM ut; 46 RM in MB ut; 75 MA in PO ut; 78 PV in TL ut
Matchens KIK-lirare Tony Lindström