Stortorsk i premiären

Klubbens återkomst till div 4-fotbollen började inte så bra i en regnig sen match på Slite konstgräs. KIK visste att motståndet i form av FC Gute skulle vara tufft. Gute var ett topplag i serien förra året och stadslaget var riktigt, riktigt bra denna onsdagkväll. Ett välkomponerat spelskickligt lag som behärskade det hypersnabba och hala underlaget. I matchens inledning skapade ändå Kappelshamn ett par chanser, men sedan kom Gutes lagmaskin igång och efter elva minuter låg KIK under med 0-1. Så länge de grönsvarta orkade störa och kämpa bjöd de på hyfsat motstånd men baklängesmål tre och fyra strax före och strax efter halvtidsvilan var tunga. Kappelshamn fortsatte ändå att kämpa, men orkade inte mot slutet. Under matchens avslutande 22 minuter landade ytterligare fem bollar i nätet och KIK fick inkassera en stor förlust med 0-9. Kappelshamn inleder comebacken i fyran – efter fjorton år – med tuffast möjliga spelschema. Efter premiären möter laget seriefavoriterna Fardhem Garda och i omgång tre ett annat förväntat topplag, Dalhem. Så realistiskt sett är det väl först därefter vi ska kalkylera med poäng. Men man vet aldrig – bollen är rund.
Även om premiärmatchen är tuff och tung finns det alltid glädjeämnen att ta fram. Danne utses till Matchens Lirare eftersom han redan i andra matchminuten skapar en riktigt härlig målchans som han tyvärr inte lyckas få i mål. Nyförvärvet Micke från IFK Visby visar att han kommer att bli en tillgång genom sin goda teknik, snabbhet och sitt spelsinne. Mittbacken Patrik gör många riktiga läckra brytningar under framförallt matchens första 45 minuter. Rille visar sin målvaktsklass, när han främst under den andra halvleken bombarderas med skott och planens äldste spelare Håkan, 41, lyckades störa de skickliga motståndarnas uppspel på mittfältet åtskilliga gånger i synnerhet under första halvlek.
Nu är det bara att spotta i nävarna och om tio dagar åka ner till Fardhem och göra sensation som Färöarna när Österrike slog i en VM-kvalmatch en gång i tiden.

Div 4 onsdag 15 april Kappelshamns IK-FC Gute B 0-9 (0-3)
Slite Konstgräs kl 20.00 Publik 8
Domare Teddy Larsson Assisterande Anton Larsson o Pontus Jespersson
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Patrik Westerlund, MB Mats Pettersson ©, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Mikael Lundin, MMF Håkan Sandström, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman, VF Mattias Andersson – Avb Morteza Azizi, Marcus Broberg, Murtaza Hassani Mohammed Hedary
Målen 0-1 11; 0-2 19; 0-3 42; 0-4 47; 0-5 68; 0-6 72; 0-7 79; 0-8 88; 0-9 89
Byten 28 MAz in PV ut; 31 MB in MAn ut; 46 MHa in DS ut; 72 MHe in ML ut; 75 DS in AW ut; 80 Man in TL ut; 86 AW in MHa ut
Matchens KIK-lirare Daniel Boman