En femetta – åt fel håll!

Vårt stolta A-lag fick under onsdagkvällen inkassera årets tredje raka hemmaförlust – denna gång med 1-5 mot Visby AIK. Ett på pappret starkt hemmalag fick inte riktigt till spelet, speciellt inte under den första halvleken. Inte mindre än fem av årets bästa nyförvärv fanns på plats. Med så många nya spelare känns laget inte riktigt samspelt emellanåt. Men det är något som bara kommer att bli bättre och bättre – och då kommer poängen att ramla in.

Första baklängesmålet kommer inte helt oväntat efter en kvart sedan Kappelshamn inlett matchen lite svagt. Sedan rycker spelarna upp sig, men får en hårt dömd straff emot sig kvarten senare. Den slås otagbart i mål förbi Rikard Holmström som bara en halvminut tidigare gjort en prakträddning. Grymt! KIK kommer dock igen, men lyckas inte skapa tillräckligt vassa målchanser – istället gör stadslaget sitt tredje mål precis innan halvtidsvilan.

I halvtid har matchcoachen Marcus Broberg ett väldigt bra peptalk. Macke är verkligen duktig på det. Dess­utom stoppar han in två duktiga utvilade avbytare som anlänt sent till matchen. Detta gör att det skapas en positiv inställning inför andra halvlek.

Under större av halvleken lyckas de grönsvarta jämna ut spelet, men skapar fortfarande alltför få vassa målchanser och de som skapas missas tyvärr. Istället lyckas VAIK lite turligt göra sitt fjärde mål i mitten av halvleken.

Så äntligen kommer ett välförtjänt tröstmål med drygt tjugo minuter kvar av matchen. Snyggt, först ett bra jobb av Jonas Gatu som lämnar över till Robin Melin som perfekt passar vidare till Micke Lundin som i sin tur elegant och kyligt avslutar med att placera bollen bakom VAIK-målvakten.
I en iver att upprepa Sveriges fantastiska upphämtning från 0-4 till 4-4 mot Tyskland häromåret blir Kappelshamn lite för optimistiskt offensivt och motståndarna kan fullborda sin femetta mot slutet av matchen på en kontring.

Micke utses till Matchens KIK-lirare – målskytt och den i laget som sammantaget skapar och får flest målchanser. I övrigt kan väl sägas att samtliga spelare har gjort bättre prestationer än denna kväll, men det är kul att se talangen Morteza Fayasi lyfta sig efter en medioker lite tam första halvlek till en klart bättre och initiativrikare andra.

Matchen är ett fall framåt mot förra veckan i Väskinde, så nu är det bara att hoppas på att laget höjer sig lika mycket till, när KIK i nästa omgång på möter Levide på bortaplan den 23 maj.

Div 4 onsdag 30 maj Kappelshamns IK-Visby AIK (h) 1-5 (0-3)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 25
Domare Teddy Larsson Assisterande Ida Kellström o Nils-Eric Folebo Lundberg
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Tony Lindström  MB Patrik Westerlund, VB Morteza Fayasi – HMF David Söderberg, MMF Mats Pettersson ©, MMF Jonas Gatu, VMF Adam Weijmers – HF Mikael Lundin, VF Marcus Broberg – Avb Håkan Sandström, Robin Melin, Morteza Azizi
Målen 0-1 14; 0-2 31(straff); 0-3 44; 0-4 65; 1-4 Mikael (Robin) 69; 1-5 88
Byten 46 HS RM in PV MB ut; 66 MAz in AW ut
Matchens KIK-lirare Mikel Lundin