KIK tappade ledningen i slutet

I bortamötet mot Väskinde såg det länge ut som om KIK skulle ta sina förta poäng i fyran i år. Men ledningen med 2-1 förändrades till 2-4 innan domaren blåste av matchen. Orken tröt helt enkelt. Denna söndag eftermiddag hade de grönsvarta endast två avbytare på grund ett rätt stort manfall – bland annat var fem, sex nyckelspelare borta av olika skäl. Kappelshamn kan ändå ta mig sig flera positiva bitar till kommande matcher – bland annat en riktigt suverän insats från matchens ohotade KIK-lirare, nyförvärvet Robin Melin.

KIK inleder starkt och ledningsmålet känns välförtjänt. Morteza Fayazi gör en imponerande drive från sin vänsterbacksposition förbi ett flertal motståndare, innan han avslutar med en läcker passning till Robin Melin. Robin sticker i rätt ögonblick och fri med målvakten gör han en säker otagbar avslutning.
Sedan kommer kappelshamnsspelet in i en svacka – vi faller för djupt ner i på egen planhalva och Vais kan kvittera efter tjugo minuter. Sedan håller Rille Holmström i mål KIK kvar i matchen med några storstilade räddningar plus lite hjälp av stolpe och ribba. Mot slutet av halvleken lyckas bortalaget lyfta spelet och därmed skapas chanser. En viljestark löpning förbi motståndarförsvaret av Robin fem minuter före halvtidsvilan resulterar i en straff – som för övrigt borde medfört en frilägesutvisning på Vais-målvakten. Straffen sätter Robin själv säkert i målvakts högra hörn.
Tyvärr sjunker kappelshamnsspelarna åter för djupt ner i banan under den andra halvleken, men så länge vi orkar störa Väskindes spelare i avgörande skott- och passningslägen släpper vi inte in något mål. Mot slutet av halvleken tryter dock orken och Rille får hämta ut tre bollar ut nätmaskorna i matchminut 70, 77 och 82. Och så var den dagen förstörd …
Matchens Lirare Robin är redan nämnd – en kreativ, hungrig offensiv mittfältare med god speluppfattning med finess som Kappelshamn kommer att ha stor glädje av i kommande matcher. Lagets båda Mortezas – Fayasi och Azizi ska också ha beröm för kreativitet och kämpaglöd. Ett annat utropstecken är Tony Lindström – normalt ytterback. I denna match visar han oanade kvaliteter som mittback – han har fått en större säkerhet i sitt spel, har en härlig närkampsinställning och har polerat bort mycket av en tidigare lite överdriven tuffhet som orsakat en del straffar. En spelare som alltid ger järnet.

Div 5 lördag 9 maj Väskinde AIS-Kappelshamns IK 4-2 (1-2)
Björkome kl 15.55 Publik 55
Domare Teddy Larsson Assisterande Tenny Larsson o Hugo Korsell

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Tony Lindström, VB Morteza Fayasi– HMF Adam Weijmers, MMF Robin Melin, MMF Oskar Månsson, VMF Morteza Azizi – HF Mikael Lundin, VF Mattias Andersson – Avb Ali Faizi, Ali Haidari

Målen 1-0 Robin (Morteza F) 8; 1-1 19; 1-2 Robin (straff, Robin) 40; 2-2 70; 3-2 77; 4-2 82

Byten 30 AF in MA ut; 46 AH in OM ut; 64 MA in AF ut; 75 OM in AH ut

Matchens KIK-lirare Robin Melin