Match med två ansikten

En match med två ansikten, kan man lugnt säga. Dessvärre den här gången hånflinade båda dessa ansikten åt Kappelshamn.
Ansikte 1: Första halvlek, sol och bra plan, bra uppvärmning, bra laddning och mycket fint spel. Jonas Gatu, i princip alltid bäst på plan, gjorde lite som han ville som central mittfältare. Om han förlorade någon närkamp får någon tala om vilken, för jag såg bara bollvinster.
Backlinjen gjorde sin bästa insats hittills i år och neutraliserade Levides vassaste anfallsvapen. Robin Melin och Daniel Boman var på hugget offensivt och skapade flera fina lägen. Boman hade en nick som borde ha suttit, men tyvärr smet den just utanför. David Söderberg stod för flera kvalificerade inlägg från sin vänsterkant och gjorde sin bästa match på länge. Dessvärre var det mållöst i halvtid, trots ett visst övertag för Kappelshamn.

Och då är det dags för ansikte 2: Andra halvlek börjar lovande. Robin Melin får ett friläge men målvakten räddar. I anfallet efter gör Levide mål efter en spelvändning och några halvdana insatser från backlinjen. Omarkerad forward får precisionsnicka in ledningsmålet. Plötsligt är det som att solen går i moln. Kappelshamn tappar all energi och det fina spelet är som bortblåst.
När sedan Pablo får sitt andra gula några minuter senare är uppförsbacken tung, tung, tung. Om man ska vara ärlig skapar Kappelshamn precis exakt ingenting efter det. Istället nickas 2-0 in på en hörna, och 3-0 även det efter en hörna. Tyvärr ser inte domaren att bollen var utanför och målet godkänns. 4-0 kommer på en snygg frispark tio minuter från slutet.
Sista 35 minuterna får ingen spelare i Kappelshamn godkänt. Alla underpresterar, hänger med huvudet, lipar och gnäller på domaren. Inte konstigt att vi sätter världsrekord i varningar, typ. Men. Och det här är viktigt. Under de första 55 minuterna presterar vi vår bästa fotboll hittills i år. Konstruktivt, trevligt, bra inställning, bra kamp. Det ska vi ta med oss.
Bäst på plan är Jonas Gatu. Han får dock inget matchens lirarepris eftersom Micke Lundin har grejerna hemma hos sig. Beröm även till David Söderberg och Robin Melin. Och så ger jag mig själv beröm för spelet fram till deras 1-0-mål. Så ödmjuk är jag.

Div 4 lördag 23 maj Levide IF-Kappelshamns IK 4-0 (0-0)
Levide IP kl 16.00 Publik 68
Domare Leif Pettersson Assisterande Pontus Westberg o Benjamin Bengtsson

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Morteza Fayasi, MMF Marcus Broberg, MMF Jonas Gatu, VMF David Söderberg – HF Robin Melin, VF Daniel Boman– Avb Morteza Azizi, Mattias Andersson, Patrik Jansson
1-0 49; 2-0 65; 3-0 70; 4-0 83
Byten 46 MAz in MF ut; 60 PJ in MB ut; 75 Man in TL ut
Utvisning: Pablo 56, lindrig 2 varningar