Rekordungt lag fixade 2-2 i femman

Yngsta laget någonsin

Yngsta laget någonsin

Denna vårsöndag ställde klubben upp med sitt genom tiderna yngsta seniorlag. De femton spelarna i laget hade en medelålder på drygt 19 år trots att en 41-åring drog upp genomsnittsåldern med 1,5 år! Nio spelare hade KIK-licens, tre var kom från lagets samarbetspartner Fårösund och Gute.Ett totalt nykomponerat gäng kan givetvis inte vara så samspelta, men det gick ändå över förväntan såväl spel- som resultatmässigt mot När/Hemse – trea i femman 2014! Hemmalaget inleder lite försiktigt – något som det rutinerade bortalaget utnyttjar och skapar tre rätt giftiga hörnor som dock de grönsvarta försvaret reder ut på ett förtjänstfullt sätt. Sedan kommer vårt denna eftermiddag tekniska och kvickfotade gäng i gång och det skapas en hel del bra målchanser. En av dessa – en rak väl avvägt passning från Håkan till Robin – resulterar i 1-0 sedan Robin elegant tar emot bollen och avancerar snabbt framåt innan han kyligt placerar bollen bakom motståndarnas skicklige målvakt. Kappelshamn/Fårösund har sedan bud på fler mål under första halvlek fram till tio minuter före halvtidsvilan, då sudergutarna kommer tillbaka och skapar en farligheter.

Drygt fem minuter in på andra halvlek uppstår lite kalabalik framför hemmamålet efter ett inlägg och bollen studsar efter en ribbträff framför ett motståndarfot som kan trycka in en kvittering. Annars präglas halvleken av bra, ganska jämnt spel med en viss övervikt för de våra.Därför kommer 2-1 inte helt oväntat. En bra frispark från höger studsar lite i straffområdet på bortaspelare och Robin, innan Mohammed kan sätta 2-1 från nära håll. Tyvärr vara hemmaledningen inte så många minuter – på en misslyckad försvarsrensning är det kvitterat. Trots en bra press mot När/Hemses mål lyckas hemmalaget inte att avgöra utan matchen slutar 2-2. Kanske inte helt orättvist, men Kappelshamn/Fårösund ligger närmast segern och får bland annat tveksamt ett mål bortdömd för offside.

Sammantaget gör detta nykomponerade b-lag en riktigt bra insats i en bra div 5-match. En stor eloge ska ges till Gutes tre ungdomar Joar, Samuel Ö och Samuel W – alla födda år 2000 – som tillförde laget en säkerhet trots sin ungdom. Haima-killen Morteza F ska också ha beröm för sitt högerbacksspel och centralt på plan betydde Robin och Håkan väldigt mycket. Men hela laget ska ha beröm – det krävs mycket smartness och fotbollskunnande för att klara av att spela som ett lag när killarna knappast spelat tillsammans tidigare.

Div 5 söndag 3 maj Kappelshamn/Fårösund B-När/Hemse 2-2 (1-0)
Snäckersvallen kl 15.00 Publik 31 Domare Oskar Olsson Assisterande Ida Kellström o Andreas Uddin
MV Robert Leal* – HB Morteza Fayasi, MB Samuel Wattskog**, MB Samuel Östman**, VB Gustav Melander* – HMF Morteza Azizi, MMF Håkan Sandström ©, MMF Joar Gutesson**, VMF Pontus Westberg* – HF Robin Melin, VF Ali Haidari – Avb Mohammed Hedari, Ali Faizi, Naim Fajzi, Ehsan Mohamadi
Målen 1-0 Robin (Håkan) 19; 1-1 52; 2-1 Mohammed (Robin) 79; 2-2 84
Byten 19 AF in AH ut; 20 MH in PW ut; 22 EM in GM ut; 30 GM in MAz ut; 40 NF in AF ut; 61 NF in MH ut; 65 AH in NF ut; 76 MAz in SW ut

* spelare med licens från Fårösunds GoIK
** spelare med licens för FC Gute