Stenkyrka vann rättvist

Årets div 5 på Gotland är väldigt jämn. Förutom de två topplagen Fardhem Garda B och Hansa/Hoburg B, så verkar alla kunna slå alla. Givetvis är speciellt reservlagen i denna lägsta gotlandsserie väldigt ojämna beroende på tillgång på spelare – men även A-lag som När/Hemse, Klintehamn, Vänge och Stenkyrka gör påtagligt varierande insatser. Det är likadant med Kappelshamns b-lag. Efter en imponerande bortaseger senast i Klinte blev det en klar förlust hemma med 0-3 mot Stenkyrka denna torsdagkväll.
Spelaromsättningen i laget är stor – nio nya spelare var ombytta jämfört med senaste matchen i Klintehamn. Ibland går det bra och ibland – som denna kväll – blir samspelet lidande.

Under första halvlek räddade den suveräna hemmamålvakten Mohammed Hedary KIK från ett ras genom ett flertal spektakulära räddningar. Men när Stenkyrka efter drygt tolv minuter får flera chanser innanför vårt målgårdsområde efter ett tio misslyckade rensningsförsök – ja, då måste även han kapitulera. Sedan kommer ytterligare ett mål i baken för de grönsvarta hemmalaget, när en omarkerad stenkyrkeforward kan ladda ett skott från knappt tio meter.
Efter några omdispositioner i laget som vidareutvecklas under pausvilan spelar KIK upp sig och skulle med lite bättre avslutningar och bättre riktade skott ha kunna kvittera. Istället punkterar de rosafärgade bortalaget matchen med tjugo minuter kvar genom att kontra in sitt tredje mål, sedan Kappelshamnns backlinje blivit för offensiv i sin iver att utjämna siffrorna.
Förutom nämnde målvakts-Mohammed höjer sig inte någon hemmaspelare sig över skyarna. Glimtvis är nye mittbacks-Mohammed duktig, liksom Morteza F, Gute-killen Hamse och nye Lamin från Staple, men vi lyckas inte störa skickliga motståndares spelidé.
En liten speciell sak med matchen är att ingen av spelarna i hemmalaget är födda i Sverige – nio drog sina första andetag i Afghanistan, två i Irak, två i Somalia och en i Gambia. Inte heller i denna match kan Fårösund leverera någon spelare och endast två har gutelicens.

Div 5 torsdag den 28 maj Kappelshamn/Fårösund B-Stenkyrka IF 0-3 (0-2)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 14 Domare Leif Pettersson
MV Mohammed Hedary – HB Morteza Fayasi ©, MB Mohammed Al-Asadi, MB Mohammed Bahri, VB Morteza Azizi – HMF Ali Haidari, MMF Murtaza Hassani, MMF Momodou Lamin Sallah, VMF Sahky Abbasi – HF Hamse Omar**, VF Naim Fajzi – AvbMubarak Shah Purdel, Ahmed Ahmed**, Ehsan Mohamadi
Målen 0-1 13; 0-2 24; 0-3 72
Byten 20 MSP AA in NF MuH ut; 75 EM in MSP ut; 46 NF MSP in AA AH ut; 70 AA MuH in EM HO ut; 77 ES in M A-A ut
** spelare med gutelicens