Äntligen en seger!

Ödesmatchen för Kappelshamn mot bottenkollegan Fårösund blev onödigt spännande och dramatisk, men slutade ändå rättvist med en hemmaseger på Snäckersvallens i år väldigt fina och välskötta gröna lan. Efter en stabil inledning med flera giftiga målchanser lyckades emellertid Fårösund ta ledningen på ett märkligt men snyggt volleyskott i krysset från över tjugo meter.
En snabb kvittering av David Söderberg med ett närskott i krysset efter fint för arbete av Lamin Salah återställer ordningen några minuter senare. Tyvärr får de rödvita bortalaget ett mål till skänks ett par minuter senare efter en miss i KIK:s försvarsarbete.
Det målet tänder våra motståndare som tar över matchen. Ett viktigt byte i halvtid förändrar matchbilden. En till matchstart försenad Mohammed Bahri går in på topp och Lamin Salah för byta position från anfall till försvar, något som passar honom klart bättre. Till andra halvlek kommer de grönsvarta ut som ett helt nytt lag.
När den årsdebuterande slitvargen Johan Lindberg snyggt sätter en frispark från 30 meter i krysset är det kvitterat. Efter Limpans mål går luften ur fårösundarna alltmer. Men deras storspelande målvakt Robban Leal och en viss oförmåga hos KIK-lirarna att vara distinkta i avsluten gör att det länge och väl står 2-2.
Sju minuter före full tid får vi ändå en välförtjänt utdelning på spelövertaget. I en tilltrasslig situation gör först fårösundsmålvakten en kanonräddning på Mohammeds skott men det blir en retur som till slut landar nära Lamins fötter och han trycker in segermålet.
Nämnda tre kappelshamnsspelare ska ha en eloge för bra insats denna match. Men även slitvargar och tufft spelande bollvinnare som Jonas Gatu, Nicke Karlsson, Tony Lindström och Mats Pettersson liksom oftast libero-positionerade Patrik Vesterlund är viktiga en sådan här match, när vi möter ett annat lag som förlorat mycket.
Kul också med den höga publiksiffran – de senaste tre hemmatcherna har lockat 213 åskådare. Vi får nog gå tillbaka till klubbens premiärsäsong för att hitta tre hemmamatcher på raken som dragit mer folk. Publikrekordet för en match är sockenderbyt mot Hangvar på vår dåvarande hemmaplan, Hellvi IP i juni 1974. Då kom det över 200 pers!

Div 4 onsdag 24 juni Kappelshamns IK-Fårösunds GoIK 3-2 (1-2)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 73
Domare Göran Tomasson Assisterande Wictor Nordström o Oskar Olsson
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Vesterlund VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Johan Lindberg, MMF Jonas Gatu, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman VF Lamin Sallah – Avb Mohammed Bahri, Murtaza Hassani, Mostafa Saleh
Byten 46 MB in PV ut; 65 MH in NK ut; 70 MS in TL ut
Målen 0-1 22; 1-1 David (Lamin) 26; 1-2 28; 2-2 Johan(frispark, Mohammed) 60; 3-2 Lamin (Mohammed) 84
Matchens KIK-lirare: Johan Lindberg