Fortsatt tungt

Klubbens A-lag i div 4 går ännu och väntar på ett trendbrott. I en blåsig kvällsmatch på Snäckersvallen åkte KIK på en onödigt stor förlust med 1-6 mot IFK Visby. Att IFK vann är inte mycket att ifrågasätta – däremot blev deras seger oförtjänt stor beroende på flera olika samverkande faktorer. Det finns klart mer att hämta ur den grönsvarta truppen än vad som visades denna afton och till kommande fyra matcher innan sommaruppehållet måste det bli en bättre struktur i kappelshamnsspelet.

Matchen inleds med många bollar i luften i den kraftiga vinden och det blir svårkontrollerat och mycket spel på chans. Och att ta vara på chanser är lite av IFK Visbys specialitet. Efter blott sju minuter kommer en boll framför mål efter ett föregående lite slarvigt moment och den prickas in och det är 0-1. En ny lite slarvig insats tjugo minuter senare ger 0-2, men direkt därefter är det hemmalagets tur att utnyttja passivitet i motståndarförsvaret, när Micke Lundin på ett målmedvetet sätt krigar in en hemmareducering.

Så långt är det en lite oviss match, men som en skänk från helvetet ges IFK en straff i matchminut 39. Orsak – den in vinden oberäkneligt farande bollen lyckades träffa Tony Lindströms arm lite oväntat när han är lite i obalans efter en att ha fått en tuff men schysst tackling strax innanför straffområdeslinjen. Ja, det är ju också ett domslut – som i det här fallet linjedomaren är ansvarig för. Ett förvånad leende hos IFK-spelarna byts ut till glädje, när straffen slås otagbart i mål.

Andra halvleken inleds tyvärr med en markeringsmiss efter fyra minuter och då är det en tuff uppförsbacke. Bortalaget kontrollerar matchen, men Kappelshamn försöka ändå hålla spelet uppe. Under matchens sista halvtimme minuter släpper vi tyvärr in ytterligare ett par mål.

Två väldigt, väldigt sena återbud och några väldigt bleka tama spelarinsatser kunde denna kväll inte kompenseras av kämpande killar som Tony Lindström, Micke Lundin och Nicke Karlsson eller storspelande kvalitetslirare som Håkan Sandström och Jonas Gatu. Det blev en ny förlust. En eloge också till unge talangen 18-årige Lamin Salah som med kort varsel kom cyklande från Staplebacke för att bli KIK:s ende avbytare denna kväll.

Div 4 onsdag 3 juni Kappelshamns IK-IFK Visby 1-6 (1-3)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 14 Domare Teddy Larsson Assisterande Lars Bogren o Elias Engström

MV Rikard Holmström – HB David Söderberg, MB Mats Pettersson ©, MB Tony Lindström VB Håkan Sandström – HMF Niklas Karlsson, MMF Mikael Lundin, MMF Jonas Gatu, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman VF Adam Weijmers – Avb Lamin Salah

Byten 52 LS in AW ut; 75 AW in EL ut

Målen 0-1 7; 0-2 26; 01-2 Micke (Jonas) 27; 1-3 (straff) 39; 1-4 49; 1-5 65; 1-6 88

Matchens KIK-lirare Håkan Sandström