Matchavgörande lirare

Oavgjort i sockenderbyt – KIK en man kort i 80 minuter

En härlig försommarkväll med en för en gångs skulle bara lite blåst bjöd på ett dramatiskt historiskt sockenderby, där socknens båda klubbar för första gången mötte varandras reservlag i en seriematch. Ett piggt hemmalag inledde bra och tog snyggt ledningen efter drygt tio minuter efter ett suveränt förarbete av Morteza Fayazi och ett distinkt avslut av Hamse Omar. Då såg matchen ut att vara i säkert grepp i hemmalaget.
Men en lite för optimistisk backlinje trycker på för mycket minuten senare för fler mål och då kommer en lång kontringsboll från Hangvar som Morteza Azizi i mål går ut på helt rätt för att styra bort. Men den gode Azizi tänker sig inte för och sträcker upp händerna utanför straffområdet och det innebär frilägesutvisning enligt regelboken.
Tufft läge och vem ska stå i mål? Efter viss förvirring offrar sig Murtaza Hassani. Han är inte målvakt men ställer lojalt upp. Nu ändrar sig matchbilden. Hangvar tar över mer av spelet och skapar en del chanser. Men ett gott försvarsarbete i kombination med stressade avslut från motståndarna gör att det ännu är 1-0 i halvtid.
Ett kämpande Kappelshamn med en kvarvarande avbytare får en tuff uppgift under matchens sista 45 minuter. Hangvar får en del giftiga målchanser, men spelet är ändå hyfsat jämnt och hemmalaget har tre riktigt vassa chanser att utöka sin ledning. Med drygt tio minuter kvar lyckas dock bortalaget kvittera till 1-1. Det resultatet står sig matchen ut.
Även om grannklubbens B-lag inte rosat marknaden hittills i år, får vi ändå vara nöjda med en poäng. Att spela 80 minuter en man kort är tufft. Många goda individuella spelarprestationer kan plockas fram i hemmalaget. Målskytten Hamse Omar är en. Detta unga gutelån var riktigt på hugget denna afton. En annan – kanske lagets viktigaste kugge – är Macke Broberg som dirigerade, kämpade, slet och styrde upp sina ibland lite virriga lagkamrater.
Målvakts-Murre ska också ha beröm – han gjorde en formidabel insats med bland en häftig enhandsräddning. Med tanke på att han inte är målvakt är hans insats imponerande.
Mittbacken Lamin Salah och mittfältaren Mohammed Bahri gör så bra ifrån sig att de båda tar en plats i A-laget nästa match. Rutinerade Weijmers-sorken kämpade och slet föredömligt från sin ytterbackposition, liksom mittfältsmarodören Mats Pettersson under den halvlek han kunde medverka. Ett plus också till fårösundaren Erik Berlin – lite otränad, men ställer till problem för motståndarna.
Kul också med den fina publikssiffran – domaren skriver 60 i sin rapport. Jag tror ändå mer på min överslagsräkning på 55 – och det räcker gott. 

Div 5 torsdag 11 juni Kappelshamn/Fårösund B-Hangvars SK B 1-1 (1-0)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 55 Domare Pontus Jespersson Assisterande Simon Vernersson o Niclas Ohlander
MV Morteza Azizi (Murtaza Hassani) – HB Morteza Fayasi ©, MB Lamin Salah, MB Gustav Melander*, VB Adam Weijmers – HMF Murtaza Hassani, MMF Marcus Broberg, MMF Mats Pettersson, VMF Hamse Omar** – HF Erik Berlin*, VF Mohammed Bahri – Avb Ehsan Mohamadi, Marwan Bofarik
Målen 1-0 Hamse (Morteza F) 11; 1-1 77
Byten 30 EM in EB ut; 46 MaB in MP ut; 64 EB in MaB ut
Utvisning Morteza A (friläges) 12
* spelare med fårösundslicens
** spelare med gutelicens