Straffmål knäckte laget

B-laget har i år varvat bra matcher med dåliga. Söndagens bortamöte på Ekvallen mot obesegrade Fardhem Garda såg länge ut att tillhöra den första kategorin. Efter en godkänd första halvlek låg de grönsvarta visserligen under med 0-1, men det kändes i halvtid som om vi skulle kunna få med oss någon poäng hem i denna på grund av blåsten lite fladdriga match. En onödig, men väldigt hårt dömd straff en dryg kvart in på andra halvlek verkade knäcka bortaspelarna och det mesta av tanken bakom spelet försvann.

Kappelshamn lyckades ändå stressa hemmalaget till misstag i avgörande moment fram till minut 80, då ett byte på en skadad spelare gav ytterligare ett mål i baken från en obevakad kant. Och därefter gick luften totalt ur laget så att FG kunde gå upp i serieledning efter att ha mäktad med ytterligare tre pytsar innan matchen var över.

Synd att laget föll ihop som ett korthus i matchens slutskede. En tvåmålssförlust hade känts mycket bättre. På nytt visade det sig att vårt reservlag behöver ett par, tre riktigt rutinerade killar som komplement till de många tonåringarna i laget. Inte heller i denna match medverkade någon fårösundare, däremot tre unga gute-killar.

 

Planens gigant var KIK:s nye gambiske talang Lamin Salah. Tillsammans med Morteza Azizi imponerade dom som mycket skickligt mittbackspar. Under första halvleken fanns det flera ljusglimtar bland våra lirare, men sett över hela matchen är det bortsett från mittbacksparet bara Gutes högerback Samuel Knutas som får plus i kanten. Ett plus också till en bra domarinsats av Isak Malm – bortsett från den i vårt tycke hårt dömda straffen.

Div 5 söndag 7 juni Fardhem Garda BK B-Kappelshamn/Fårösund B 6-0 (1-0)

Ekvallen kl 19.00 Publik 15 Domare Isak Malm

MV Mohammed Hedary – HB Samuel Knutas, MB Lamin Salah, MB Morteza Azizi, VB Mohammed Al-Asadi – HMF Morteza Fayasi ©, MMF Sahky Abbasi, MMF Mohammed Bahri, VMF Ali Fajzi – HF Oskar Andersson, VF Hamse Omar– Avb Marwan Bofarik, Mubarak Shah Purdel, Murtaza Hassani, Naim Fajzi

 

Målen 1-0 30; 2-0 (straff NF) 62; 3-0 78; 4-0 83; 5-0 86; 6-0 88

 

Byten 28 MBo in HO ut; 29 MuH in SA ut; 46 MSP HO in OA AF ut; 58 MuH in MBa ut; 61 NF in MBo ut; 63 MBa in MUH ut; 72 AF in MSP ut; 79 OA in MA-A ut; 80 MuH in NF ut; 84 MA-A in MF ut