Tre KIK-mål räckte inte långt!

Vårsäsongens sista b-lagsmatch långt borta i Havdhem på en varm sommareftermiddag blev tuff. Endast tre spelare från senaste match i femman var tillgängliga, endast en från senaste A-lagsmatch, ingen fårösundare och endast två gutekillar. Vi lyckades i alla fall skrapa ihop tretton spelare varav inte mindre än sex årsdebutanter. Från början var det tänkt att använda fyra avbytare men tre sena återbud från spelare som skulle bidra till en stark centrallinje gav lagledningen sånt huvudbry så att 67-årige skribenten av dessa rader fick bli trettonde man.
Motståndarna börjar inte särskilt imponerande och under första kvarten skapar faktiskt Kappelshamns hastigt ihopkomponerade lag fler farligheter än Hansa/Hoburg. I huvudsak onödiga centrala bolltapp på grund av för mycket dribblingar ger först motståndarna tre mål inom loppet av fem minuter och fyra mål till en stund senare inom loppet av åtta minuter. 0-7 efter dryga halvtimmen och loppet är kört. Risk för totalkollaps finns och att den duktiga mittbacken Fredrik Ljungar får åka till lasarettet efter en halvtimme på grund knäskada.
Men KIK-spelarna ska en eloge för att det inte ger upp. Längst fram briljerar Danne Johansson genom att först nicka in 1-7 efter 38 minuter efter fint förarbetet och inlägg från Oskar Månsson. Fem minuter senare spelar han fram Hamse Omar till 2-7. Ett litet hopp finns nu om att vinna andra halvlek. Men ett tidigt offsidemål som ger 2-8 är tungt. Sen reducerar visserligen Danne fräckt tufft och på helt egen hand i matchminut 50, men orken tryter hos bortaspelarna och det blir ytterligare tre i baken och på anslagstavlan står det vid matchens slut 11-3.
Tack ändå till hela laget som ställde upp och spelade denna långväga match. Och kul att se en bra insats på centrala mittfältet av Oskar, liksom förstås den förkylde Dannes anfallsspel med två mål och en assist. Även kämpen Patrik Linde är värd ett extra omnämnande.
Detta var den åttonde seriematchen och hittills har vi använt inte mindre än 60 olika spelare – en osannolik siffra. Med tanke på detta är det helt ok att laget ändå tagit fem poäng som med lite tur kunde varit det dubbla.

Div 5 söndag 28 juni IF Hansa/Hoburg B-Kappelshamns IK/Fårösunds GoIK 11-3 (7-2)
Hansavallen kl 15.00 Publik 28 Domare Lars Bogren
MV Mohammed Hedary/Samuel Holgersson – HB Marwan Bofarik, MB Samuel Holgersson/Mohammed Hedary, MB Fredrik Ljungar, VB Ahmed Ahmed**– HMF Sufian Khassrawi, MMF Mubarak Shah Purdel, MMF Oskar Månsson ©, VMF Patrik Linde – HF Hamse Omar**, VF Amine Tesfagaber – Avb Daniel Johansson, Berra Sandström
Målen 1-0 14; 2-0 17; 3-0 19; 4-0 24 5-0 26; 6-0 27; 7-0 31; 7-1 Daniel (Oskar) 38; 7-2 Hamse (Daniel) 43; 8-2 47; 8-3 Danne 50; 9-3 55; 10-3 60; 11-3 80
Byten 8 DJ in PL ut; 11 PL in SK ut; 18 SK in MB ut; 22 MB in DJ ut; 25 DJ in PL ut; 29 PL in FL ut; 82 BS in OM ut; 86 OM in AA ut
Målvaktsbyte i halvtid
** spelare med licens för FC Gute