Tufft utgångsläge i långväga bortamatch

Med inte mindre än ett dussintal spelare borta av olika skäl – bland annat den rutinerade ledarkvartetten Macke, Mats, Patrik och Rille – var det inte helt lätt att få ihop ett slagkraftigt lag till årets mest långväga bortamatch mot Hansa/Hoburg på Hansavallen söder om Havdhem. Till start stod i alla fall elva kappelshamnare på plan denna sommarheta junilördag. Efter drygt tjugo minuter hade vi dessutom fått en avbytare och det kunde behövas i värmen, speciellt som högerbacken Pablo kände sig krasslig.
Det börjar ändå bra med en KIK-ledning på straff efter knappt tio minuter sedan David lossat ett giftigt skott som en motståndarförvarare täcker med utsträckt arm. Säker straffläggare är Robin.
Tyvärr orkar vi inte hålla spelet uppe i tillräckligt stor omfattning och slarvar i försvarsarbetet vid tre tillfällen under en tiominutersperiod och släpper in tre mål. En mindre omdisposition och en god kampmoral gör att spelet är rätt jämnt under den andra halvleken, men tyvärr landar skotten från de grönsvarta utanför målramen och istället kan hemmalaget fastställa slutresultatet tjugo minuter före slutet.
En eloge ska ändå ges till hela laget som trots en i princip tom avbytarbänk ändå kämpade väl och håller spelet uppe under slutet av matchen. Ett extra plus i kanten får A-lagsdebuterande Mohammed för sitt målvaktsspel. Dessutom visar kvartetten Tony, Jonas, Håkan och Robin goda kvalitéer som vanligt detta år. Den sistnämnde utsågs till Matchens Lirare. Även Tonys mittbackskollega Lamin visar också på kvalité i sitt spel.
Efter matchens slut blir lagets viktige kugge Jonas utvisad för att han klagat på domarinsatsen till en lagkamrat! Ett rätt obegripligt domslut som klubben ska försöka överklaga – om det nu är möjligt.

Div 4 lördag 12 juni IF Hansa/Hoburg-Kappelshamns IK 4-1 (3-1)
Hansavallen kl 16.00 Publik 20 Domare Hugo Korsell Assisterande Pontus Westberg o Oskar Olsson
MV Mohammed Hedary – HB Pablo Valenzuela, MB Lamin Sallah, MB Tony Lindström VB Morteza Azizi – HMF David Söderberg, MMF Murtaza Hassani, MMF Håkan Sandström ©, VMF Ali Haidari – DF Robin Melin – TF Ehsan Mohamadi – Avb Jonas Gatu
Byten 23 JG in EM ut; 38 EM in MuH ut 46 MuH in PV ut; 77 PV in MuH ut
Målen 1-0 Robin (straff, David) 9; 1-1 22; 1-2 27;1-3 30; 1-4 71
Utvisning (Efter matchens slut!) Jonas Gatu
Matchens KIK-lirare Robin Melin