Uddamålsförlust trots tvåmålsledning

B-laget har det lite tufft just nu. En utmärkt första halvlek i bortamatchen mot listiga rutinerade Levide och tvåmålsledning förvandlades till en uddamålsförlust. Efter ett mindre ras i inledningen av den andra halvleken i kombination med en utvisning så fick segervissa grönsvarta lirare att snopet återvända norrut utan poäng.

Annars var spelet under matchens första 45 minuter stundtals strålande. Men svackor och brister gav ändå ledarparet Peter och Berra skäl till vissa rockader i halvtid. Lysande rockader i teorin, men tyvärr inte i praktiken.
Ett snabbt hemmamål mot ett passivt försvar ger motståndarna en injektion och skapar osäkerhet hos KIK-spelarna. Efter Levides kvittering knappt tjugo minuter in på halvleken och några minst sagt lite virriga domarinsatser får en ogenomtänkt hämndaktion ett förödande resultat. Utvisning plus straff och 3-2 till Levide. Visserligen tar Kappelshamn därefter tag i spelet på ett bra sätt. Men på en kontring gör Levide 4-2 och KIK:s reducering med knappa tio minuter kvar räcker inte till poäng.
Som sagt många goda spelarinsatser under den första halvleken, speciellt från kvartetten Joar Guteson, Samuel Näsman, Putte Jansson och Robin Melin. Nu återstår endast en match innan sommaruppehållet. För tredje söndagen på raken ska b-laget bege sig långt söderut, denna gång Hansavallen söder om Havdhem. Det innebär att vi får en bra september med tre avslutande hemmamatcher.
Inte heller i denna match finns någon spelare med från samarbetsklubben Fårösund, istället har vi med en värdefull kvartett ungdomar från FC Gute.

Div 5 söndag 21 juni Levide IF B-Kappelshamns IK/Fårösunds GoIK B 4-3 (0-2)

Levide IP kl 15.00 Publik 20 Domare Wictor Nordström
MV Simon Söderdahl**/Mohammed Hedary – HB Mohammed Hedary/Simon Söderdahl**, MB Lamin Salah, MB Theodor Granwald**, VB Mostafa Saleh – HMF Mohammed Bahri, MMF Patrick Jansson, MMF Samuel Näsman** ©, VMF Joar Guteson** – HF Robin Melin, VF Amine Tesfagaber – Avb Oskar Månsson, Marwan Bofarik
Målen 0-1 Joar (Robin) 3; 0-2 Robin (Oskar) 34; 1-2 47; 2-2 64; 3-2 (straff ) 67; 4-2 75; 4-3 Robin (Theodor) 84
Byten 20 MB ut OM in; 24 MBo in AT ut; 46 MBa in MBo ut; 60 AT in OM ut; 67 MBo in MBa ut; 78 MBa in AT ut
Utvisning 67 Lamin
** spelare med Gute-licens