Lamin och Danne fick var sin utmärkelse

Välbesökt sockenderby

Onsdagkvällens sockenderby på Snäckersvallen slutade inte helt oväntat med hemmaförlust. Eftersom det var fjorton år sedan klubbarnas A-lag möttes i seriesammanhang var suget stort och inte mindre än 85 åskådare kunde räknas in. Redan under matchens inledning tog Hangvar tag i spelet och Kappelshamn fick inrikta sig på försvar. Rätt väntat egentligen – ett lag med tre gånger högre träningsfrekvens än våra killar förväntas dominera en så här match.

Två av Hangvars tre första mål under den första halvtimmen är riktigt snygga. Sedan gör KIK ett par byten som ger energi i hemmaspelet. En riktigt bra kvart före pausvilan avslutas emellertid med ett snopet 0-4, psykologiskt tungt.

Kappelshamnskillarna ska dock ha en eloge för en väl genomförd andra halvlek. Visst är Hangvar något bättre, men spelet är definitivt utjämnat. Halvleken slutar 1-2  sedan Mohammed Bahri snyggt tröstmålat efter att ha fått en härlig löpboll från Emil Lundberg. Mohammed tar sig snyggt förbi två hangvarsförsvarare och avslutar elegant.

Flera goda prestationer görs denna lite mulna kväll. Morteza Azizi gör en bra insats i målet med många spektakulära räddningar, Mohammed Bahri visar prov på sin goda teknik, Tony Lindström gör aldrig en dålig match och kvällens nykomponerade mittbackspar Patrik Vesterlund och Lamin Sallah är duktiga och ofta bollvinnare. Lamin utses också följdriktigt till Matchens KIK-lirare.

Danne Boman gör denna afton sin 100:e A-lagsmatch i seriesammanhang för Kappelshamn. Han debuterade redan 2007 den 10 maj på Klostervallen mot Roma i en match KIK inkasserade tre poäng och 3-0 i målskillnad. Danne spelade alla matchen 90 minuter som vänsterforward. Han var fjolårets skyttekung och har ett bra målsnitt – 49 mål på 100 matcher. Boman blir den 25:e spelaren i klubben som gjort 100 seriematcher för A-laget.

Div 4 onsdag 17 juni Kappelshamns IK-Hangvars SK 1-6 (0-4) 
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 85 Domare Leif Pettersson Assisterande Lars Bogren o Elias Engström

MV Morteza Azizi – HB Pablo Valenzuela, MB Lamin Sallah, MB Patrik Vesterlund, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Marcus Broberg, MMF Mats Pettersson ©, VMF Niklas Karlsson – HF David Söderberg, VF Daniel Boman – Avb Mohammed Bahri, Emil Lundberg, Sahky Abbasi, Mohammed Hedary
Byten 29 MB in DS ut; 30 EL in AW ut; 46 SA in MB ut; 62 DS in SA ut; 64 MH in PV ut; 72 PV in LS ut; 77 LS in DB ut
Målen 0-1 (frispark) 11; 0-2 18; 0-3 28; 0-4 41; 0-5 70; 0-6 74; 1-6 Mohammed B (Emil) 78
Matchens KIK-lirare Lamin Sallah