25 deltagare i KÅT

Kappelshamns Återkommande Triathlon – med den vitsiga förkortningen KÅT – hade 20 deltagare premiäråret 2014. Denna fredagseftermiddag kom 25 modiga killar och tjejer i olika åldrar till Snäckersvallen för att medverka i KÅTS:s andra upplaga. 18 stycken vågade sig på den stora utmaningen – simning i vatten med en temperatur på 15,8 grader. Resten nöjde sig med cykling 14 km och löpning en halvmil.

Fjolårets supersimning från Storugns till Kappelshamn fick i år ersättas av en kortare simtur med tanke på nedkylningsrisken. Simmarna hoppade i vid badbryggan utanför fotbollsplanen och rundade Nygrens flotte ett 100-tal meter bort för att sedan återvända till badbryggan.

Den påföljande cykelturen gick till Kullshage och sedan ut igen på 149:an mot Kappelshamn. En del cyklade fort medan andra tog det lite mer piano. Sak samma gällde den avslutande löpningen som började med mysiga stigen mellan bollplanerna och viken, fortsatte söderut på Byslingan, sedan 149:an norrut till Snäckersvägen. Vid Snäckersvägens slut vid Folkets Hus vände löparna åter och landade vid Snäckersvallen efter att via Växelvägen tagit sig förbi Kappelshamns fina sandstrand.

Tack till tävlingsledarna Annette och Kristoffer Strehlenert som på en enkelt men funktionellt sätt arrangerat detta trivsamma Triathlon – ett event i samarbete med Friskis & Svettis och KIK.