Bra jobb i Dalhem!

Dalhem var extremt favorittippat på sin välklippta och snabbspelade hemmaplan. Och topplaget mönstrade också ett starkt lag med många spelare med division 3-rutin.
Inte helt oväntat var det också Dalhem som höll i taktpinnen och hade överlägset mest bollinnehav.
Men Kappelshamn stretade emot bra. Coachen Marcus Brobergs drag att sätta Daniel Boman som en tredje innermitt visade sig vara smart. Tillsammans med Jonas Gatu och Håkan Sandström stängde de effektivt av de centrala ytorna, och Dalhem hade bekymmer att komma framåt.
Bakom städade mittbackarna Patrik Vesterlund och Mats Pettersson undan.
Rille Holmström i målet gjorde några riktigt kvalificerade räddningar. Mest minnesvärd tv-räddningen på ett skott utifrån som han tippar undan med ena handen.
Men det höll inte riktigt hela halvleken för gästerna. Efter en hörna och en misslyckad rensning kunde Dalhem ta ledningen genom ett skruvat skott utifrån som snöpligt smet in under ribban.
Kappelshamn hade några ströchanser i första, den bästa fick Daniel Boman efter fint förspel av David Söderberg, men skottet gick utanför.
I andra halvlek var matchbilden ungefär densamma. Dalhem med mest boll, några farliga chanser men ändå utan att kunna etablera något riktigt massivt tryck.
Det sista som, händer i matchen är att en dalhemspelare blir fälld i straffområdet, och slutresultatet fastställdes till 2-0.

Kappelshamn gör en bra match efter förutsättningarna. Dalhem hade sannolikt räknat med att vinna med större siffror, men de fick verkligen kämpa för segern.
Det är egentligen synd att gå in på individuella prestationer eftersom ingen föll ur ramen den här kvällen, men om några ska nämnas så är det främst centrallinjen. Jonas Gatu är bäst på plan, även om man räknar Dalhem, men det var Mats Pettersson som utsågs till matchens lirare av speakern Owe Järlö.

Laget enades om att förlusten ska skyllas på den som packade matchstället eftersom tröja nummer sju saknades. Det innebar att Macke B inte fick spela alls – och med honom på plan hade det blivit en promenadseger… 

Div 4 onsdag 29 juli Dalhems IF B-Kappelshamns IK 2-0 (1-0)
Dalhems IP kl 19.00 Publik 30 Domare Göran Thomsson Assisterande Pontus Jespersson o Elias Engström

MV Rikard Holmström – HB Lamin Salah, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Vesterlund, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Jonas Gatu, CMF Daniel Boman, MMF Håkan Sandström, VMF Morteza Azizi – TF David Söderberg – Avb Emil Lundberg, Pablo Valenzuela, Murtaza Hassani
Målen 1-0 42; 2-0 92
Byten 32 PV EL MH in MA AW DS ut; 52 AW in PV ut; 65 DS MA in MH EL ut; 75 EL in TL ut
Matchens KIK-lirare Jonas Gatu