KIK räckte inte till mot suveräna serieledarna

Efter en halvtimme stod det 0-3 på anslagstavlan i matchen på Snäckersvallen mellan nästjumbon KIK och obesegrade serieledarna Fardhem Garda. Då befarade kanske någon ett ras. Men Kappelshamns stolta fotbollskillar svarade för en riktigt bra sista matchtimme – förlorade visserligen med 0-4, men det var med flaggan i topp.

Efter elva minuter tar bortalaget ledningen på ett kanonskott och ett passivt försvarsarbete i hemmalaget bäddar för ytterligare två bortamål drygt 25 minuter in på matchen. Därefter tar sig de grönsvarta i kragen och krigar på rätt bra och lyckas freda eget mål bortsett från ett nytt mäktigt skott från bortalaget i matchminut 78.
Fardhem Garda är inte serieledare av en slump – laget är seriens bästa och ett skade- och avstängningsdrabbat KIK räckte inte till.
Med tanke på att motståndarna har en träningsdos minst tre gånger högre än kappelshamnslirarna måste ändå hemmalaget berömmas inte bara kollektivt i sin helhet utan också för flera strålande individuella insatser.
Matchens Lirare Adam Weijmers gör som ytterback sin bästa insats för året. David Söderberg agerar klokt på planen och Håkan Sandström visar den timme han spelar sin betydelse för laget som bollvinnare centralt. Mehdi Hasanzadh ska också berömmas för ett gediget jobb som ensam toppforward.
Rille Holmström gör på nytt en stormatch i målet. På FG:s första och sista mål är han chanslös och på de två andra får han alltför lite hjälp av övriga försvarsspelare. Några av hans räddningar tillhör definitivt matchen höjdpunkter.
Årets bästa domarinsats bidrar också till att hemmaspelarna inte drar på sig några varningar för protest mot domslut.
Detta var den sista matchen före ett tre veckor långt sommaruppehåll. Förhoppningsvis kommer höstsäsongens matcher att ge flera poäng till KIK än de ynka tre som vårsäsongen gett.

Div 4 onsdag 8 juli Kappelshamns IK-Fardhem Garda BK (h) 0-4 (0-3)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 31 Domare Leif Pettersson Assisterande Hugo Korsell o Isak Malm
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Patrik Vesterlund ©, MB Tony Lindström, VB Adam Weijmers – HMF Mohammed Hedary, MMF Patrik Jansson, MMF Marcus Broberg, VMF Morteza Azizi – DF David Söderberg – TF Mehdi Hasanzadh – Avb Sohaib Zarom, Håkan Sandström
Byten 29 SZ in MHe ut; 32 HS in MB ut; 46 MHe in MHa ut; 63 MHa in MA ut; 68 MA in SZ ut; 75 MB SZ in PV MHa ut; 80 PV in TL ut
Målen 0-1 11; 0-2 26; 0-3 28; 0-4 78
Matchens KIK-lirare Adam Weijmers