Nära poäng borta mot Gute

Efter premiäromgångens utskåpning och 0-9 i baken mot Gute visade KIK att vi har lärt oss en hel del under detta år som nyuppflyttat lag i div 4. Kappelshamn förlorade bortamatchen på anrika Gutavallen, men verkligen med flaggan i topp. En väldigt tveksam dominsats gav Gute ett mål fem minuter före full tid som fastställde slutresultatet 4-2. En gutekille – som han erkände efteråt – plockade ner bolen med handen innan han avlossade ett skott i mål. I det skedet av matchen hade Kappelshamn gått ner på en trebackslinje för att kunna kvittera. Med tanke på matchutvecklingen hängde verkligen ett kvitteringsmål i luften. Men nu blev det inte så. Tråkigt i sammanhanget var att rätt förståeliga protester från grönsvarta spelare slutade i gula kort och utvisning.

Annars börjar matchen lite mardrömslikt för våra KIK-lirare. Gute gör 1-0 efter åtta minuter och har läge för ett par tre mål till, innan KIK vänder spelet. I matchminut 37 kvitterar Kappelshamn efter en straff av Danne Boman. Upprinnelsen är en suverän krossande långboll från Peter Olofsson till pigge inbytte Mohammed Hedari. Han fälls på väg in mot mål i straffområdet av Gutes målvakt. Domaren väljer att vara snäll – ingen frilägesutvisning, utan bara en straff. Det känns ändå helt ok.
Minuten senare spelar Peter fram Patrik Jansson strax framför Gutes straffområde. Suveräne Putte löper lätt, vickar förbi ett par motståndare och sätter behärskat ett ledningsmål för Kappelshamn.
Bara ett par minuter senare ger en markeringsmiss Gute möjlighet till kvittering som de vältränade unga motståndarlaget utnyttjar. Under första halvlekens övertidsminut kommer ett nytt tufft domslut mot de grönsvarta. Ett hopslag på två par fötter på gränsen till KIK:s straffområdeslinje resulterar i en gutestraff och hemmalaget kan gå till halvtidsvila med 3-2 i ledning.
Under den andra halvleken är spelet på planen rätt jämnt – och båda lagen skapar flera giftiga chanser. Gutes chanser blir resultatlösa genom i första hand ett utmärkt målvaktsjobb av Rikard Holmström. Kappelshamns chanser blir resultatlösa mest på grund av dåliga avslutsbeslut.
Sedan inträffar det ovan nämnda ödesdigra handpåläggningen som ger Gute 4-2 med bara ett fåtal minuter kvar att spela och matchen är körd.
En enhällig jury utser målvakts-Rille till matchens KIK-lirare. Han plockar säkert ner höjdbollar, går ut och täcker suveränt några frilägen, släpper väldigt få returer på knepiga skott och agerar med pondus genom ett bra snack. Rille gör sin bästa match i år. Det finns flera goda spelarprestationer denna varma julilördag. – mittfälts-Putte gör en mycket bra första halvlek, mittbacksparet Mats Pettersson och Lamin Salah gör en mycket bra andra halvlek och Mohammed Hedary och Murtaza Hassani är två pigga avbytare. En eloge också till en ur coachsynpunkt extra värdefull kille, David Söderberg. David får gå runt och lira på tre olika positioner, vänsterbreddare, anfallare och högerback för att laget vid byten inte ska behöva göra störande rockader med stora omflyttningar. 

Div 4 lördag 4 juli FC Gute B-Kappelshamns IK 4-2 (3-2)
Gutavallen kl 16.00 Publik 50 Domare Teddy Larsson Assisterande Wictor Nordström o Lars Bogren
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Lamin Salah, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Patrik Jansson, MMF Håkan Sandström, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman VF Peter Olofsson – Avb Murtaza Hassani, Mohammed Hedari
Byten 14 MHa in PO ut; 23 MHe in AW ut; 33 PO in PV ut; 46 AW PV in MHa MHe ut; 60 MHa in PO ut; 63 MHe in AW ut; 65 PO in DB ut; 74 AW in PV ut; 77 DB in PO ut; 84; PO in HS ut
Målen 1-0 8; 1-1 Daniel (straff, Mohammed) 37; 1-2 38 Patrik (Peter) 40 2-2; 3-2 45 (straff); 4-2 87
Utvisning Daniel Boman 88
Matchens KIK-lirare Rikard Holmström